ssl error connection چیست؟
امروزه بیش از یکسوم وبسایتها از گواهینامه SSL استفاده میکنند، درحالیکه در چند سال اخیر تنها حدود 7 درصد از وبسایتها در سراسر جهان از گواهینامههای SSL استفاده میکردند. این امر اهمیت استفاده از گواهینامه SSL را نشان میدهد. بااینحال، بیشتر کاربران اینترنتی هنگام تلاش برای دسترسی به یک وبسایت، با خطای اتصال SSL روبهرو میشوند.
گاهی اوقات ممکن است این خطا با یک پیام متفاوت مانند «Your connection is not private» ظاهر شود. اما خطای اتصال SSL یا ssl error connection چیست و چرا ایجاد میشود؟ برای رفع این خطا باید چه کاری انجام دهیم؟ در این مقاله ما قصد داریم بهصورت کامل به پاسخ این سؤالات بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
SSL چیست؟
SSL مخفف عبارت Secure Sockets Layer است و برای ایجاد ارتباط ایمن بین کلاینت و سروری که دادهها را انتقال میدهد، استفاده میشود. این اطلاعات با استفاده از دو کلید خصوصی و عمومی رمزگذاری میشود. در واقع کلید عمومی برای همه قابلدسترسی است درحالیکه کلید خصوصی فقط برای گیرنده پیام در دسترس است.
هنگامی که یک وبسایت دارای گواهینامه SSL است، بهجای «https» ،«//:http://» را در قبل از نام دامنه مشاهده خواهید کرد. این به این معنی است که اتصال شما امنتر بوده و هر دادهای که به وبسایت وارد میکنید، برای جلوگیری از سرقت رمزگذاری میشود.
گواهی SSL چیست؟
گواهی SSL روشی است که به کاربر اطمینان میدهد اطلاعات ارسال شده از طریق وبسایت ایمن و رمزگذاری شده است. گواهینامههای SSL حاوی اطلاعاتی در مورد دامنه وبسایت، آدرس مالک و سایر اطلاعات مربوطه است. این گواهینامهها را میتوان زمانی که شخصی یک وبسایت راهاندازی میکند، خریداری کرد و به اعتمادسازی با کاربران یا مشتریان اینترنت کمک میکند.
در مقاله گواهی ssl چیست؟ انواع ssl به بررسی تخصصی تری در باره این گواهینامه امنیتی وبسایت پرداخته ایم.
چرا خطای اتصال SSL ظاهر میشود؟
SSL Connection Error از خطاهای بسیار رایج در SSL به شمار میرود و میتواند توسط عوامل متعددی ایجاد شود. از مهمترین دلایل ایجاد خطای اتصال SSL میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مرورگر مشکل داشته باشد.
- یک برنامه آنتیویروس یا فایروال ممکن است دسترسی به یک وبسایت را مسدود کند.
- تاریخ و ساعت کامپیوتری که سعی میکند به وبسایت دسترسی پیدا کند، اشتباه است.
- گواهینامه SSL غیرقابلاعتماد باشد.
- وبسایت حاوی اطلاعات ناامن باشد.
- گواهی SSL دارای اطلاعات اشتباه باشد.
این موارد مهمترین دلایلی هستند که ممکن است باعث ایجاد خطای SSL Connection Error شوند. همچنین باید بدانید که این خطاها ممکن است موقتی باشند و بهراحتی رفع میشوند.
چگونه میتوانیم خطای SSL Connection Error را رفع کنیم؟
باتوجهبه دلیل ایجاد خطای اتصال SSL، راهحلهای مختلفی برای رفع این خطا وجود دارد. برای مثال، میتوانید تغییراتی را در مرورگر خود ایجاد کنید تا خطا برطرف شود. همچنین در صورت وجود خطا در وردپرس میتوانید تنظیمات را در این پلتفرم تغییر دهید. شما حتی میتوانید گوشی اندرویدی خود را بهینهسازی کنید، زیرا این مشکل در گوشیهای هوشمند بسیار رایج است.
از مهمترین راهحلهایی که میتوانید برای رفع مشکل خطای اتصال SSL استفاده کنید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- زمان و تاریخ را تنظیم کنید
همانطور که اشاره شد، تاریخ و زمان از دلایل اصلی ایجاد خطای اتصال SSL به شمار میروند و شما میتواند در کمترین زمان ممکن آن را برطرف کنید.
برای دسترسی به تنظیمات مربوط به زمان و تاریخ کافی است که کلیدهای Windows و R را در صفحهکلید خود فشار دهید و عبارت «timedate.cpl» را وارد کنید.
اکنون اطمینان حاصل کنید که اطلاعات نمایش داده شده درست است، در غیر این صورت آن را تغییر دهید. روی Change Time Zone کلیک کنید و اگر در حال حاضر با منطقه زمانی شما مطابقت ندارد، مورد صحیح را انتخاب کنید. سپس برای اعمال تغییرات، روی OK کلیک کرده و دوباره از وبسایت بازدید کنید.
دقت کنید اگر هر بار که کامپیوتر خود را روشن میکنید زمان و تاریخ اشتباه بود، ممکن است مشکلی در باتری CMOS وجود داشته باشد. این باتری زمان خاموش بودن کامپیوتر را ردیابی میکند. اگر زمان و تاریخ نادرست را هنگام راهاندازی رایانه نشان میدهد، باید این باتری را تعویض کنید.
2- مرورگر خود را تغییر دهید
خطای اتصال SSL ممکن است ناشی از مشکل مرورگر باشد. برای رفع این مشکل مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله 1- پاک کردن تاریخچه مرورگر: کلیدهای CTRL + SHIFT + DELETE را همزمان فشار دهید تا تنظیمات مرورگر فعلی شما باز شود. به دنبال History بگردید و روی Clear Browsing Data کلیک کنید. اطمینان حاصل کنید که کوکیها و کش مرورگر خود را نیز پاک میکنید.
- مرحله 2- مرورگر خود را بهروز کنید: گاهی اوقات خطای SSL ممکن است به دلیل یک مرورگر قدیمی ایجاد شود. برای حل این مشکل کافی است که تنظیمات را در مرورگر فعلی خود باز کرده و روی گزینه Update Browser کلیک کنید تا مرورگر فعلی بهروزرسانی شود.
- مرحله 3- از تبهای ناشناس استفاده کنید: هر مرورگر روشی برای دسترسی ناشناس به اینترنت دارد. از یک Incognito Tab برای دسترسی به وبسایت مورد نظر استفاده کنید و ببینید آیا خطا همچنان وجود دارد یا خیر.
- مرحله 4- مرورگر خود را ریست کنید: این تنظیم مرورگر شما را به نسخه پیشفرض بازمیگرداند. صفحه تنظیمات مرورگر خود را باز کنید، روی Advanced کلیک کرده و گزینه Reset Browser را انتخاب کنید. سپس مرورگر خود را ریست کنید، آن را مجدداً راهاندازی و به وبسایت خود دسترسی پیدا کنید.
- مرحله 5- از Chrome Flag استفاده کنید: اگر هیچ یک از روشهای بالا جواب نداد، این میتواند یک راهحل موقت برای مشکل SSL شما باشد. البته این مرحله فقط برای مرورگر کروم کاربرد دارد.
بر روی آیکون کروم خود کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید. اکنون به تب Shortcut بروید. در کنار متن Target کادری را مشاهده میکنید که در آن باید عبارت “\chrome.exe-ignore-certificate-errors” را تایپ کنید. مطمئن شوید که آنچه تایپ میکنید بین کوتیشن باشد. سپس روی Apply و Ok کلیک کنید.
این روش گوگل کروم را مجبور میکند که گواهیهای امنیتی را در وبسایتها نادیده بگیرد. این مسئله ممکن است به شما کمک کند تا خطای اتصال SSL را دور بزنید، اما حضور آنلاین شما را نیز در برابر کلاهبرداری آسیبپذیرتر میکند، بنابراین با مسئولیت خودتان از آن استفاده کنید.
- مرحله 6 – تنظیمات کروم را تغییر دهید: کاهش سطح امنیت در گوگل کروم ممکن است در برخی موارد خطای SSL را برطرف کند.
به قسمت Chrome settings بروید، عبارت Network را تایپ کرده و روی Change Proxy Settings کلیک کنید. سپس به تب Security بروید و نوار لغزنده را به سمت پایین بکشید تا گزینه Medium-high را مشاهده کنید. در نهایت روی Apply و Ok کلیک کنید.
3- گواهی SSL را دوباره نصب کنید
اگر یک گواهی SSL خریداری کرده و بهصورت دستی آن را نصب کردهاید، ممکن است هنگام تغییر از «http://» به «https://» با خطا مواجه شوید. برای حل این مشکل سعی کنید گواهینامه SSL را دوباره نصب کنید.
اگر ارائهدهنده هاست وردپرس شما گواهی را برای شما نصب کرده است، میتوانید از آنها درخواست پشتیبانی دهید. آنها ممکن است بتوانند گواهی را ریست و مشکل را برطرف کنند.
در مجموعه مقالات آموزش نصب ssl، می توانید راهنمای کلی جهت فعال سازی این گواهینامه های امنیتی در وبسایت را مشاهده نمایید.
4 – خطاهای محتوای مختلط را برطرف کنید
هنگامی که برخی از تصاویر یا اسکریپتها همچنان با استفاده از پروتکل قدیمی «http://» اجرا میشوند، ممکن است یک خطای محتوای مختلط ظاهر شود. این میتواند از امنیت کامل وبسایت شما جلوگیری کند و ممکن است SSL connection error ظاهر شود.
برای رفع این مشکل باید افزونه Really Simple SSL را در وردپرس نصب کنید. هنگامی که افزونه را فعال کردید، به قسمت Settings > SSL بروید و تنظیمات را بررسی کنید.
5 – اتصال SSL را اجرا کنید
هنگامی که سایت وردپرس خود را از «http://» به «https://» منتقل کردید، ممکن است گاهی با خطای اتصال SSL مواجه شوید. برخی از کاربران گزارش میدهند که با اجرای اتصال SSL از پنل مدیریت، از شر این مشکل خلاص میشوند. فایل wp-config.php خود را در سرور وبسایت خود پیدا کنید. برای اجرای اتصال SSL، کد زیر را به آن فایل اضافه کنید:
“define(‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);”
6 – بدافزار را با استفاده از Malwarebytes حذف کنید
Malwarebytes یک برنامه رایج است که برای محافظت از رایانه و اسکن ویروسها استفاده میشود. میتواند در ازبینبردن مشکلات رایج بدافزار که ممکن است باعث خطای SSL شود، به شما کمک کند. این برنامه را دانلود کنید، سپس Quick Scan و Full Scan را اجرا کنید.
7 – آنتیویروس/فایروال را غیرفعال کنید
در برخی موارد، فایروال یا برنامه آنتیویروس شما ممکن است باعث ایجاد خطای اتصال SSL شود. این خطا هنگامی اتفاق میافتد که آنتیویروس ممکن است به اشتباه، بدافزار را در وبسایت شما شناسایی کند. با غیرفعال کردن برنامه آنتیویروس یا فایروال خود برای مدتی میتوانید این مشکل را برطرف کنید.
8 – از System Restore استفاده کنید
این روش فقط در صورتی باید مورد استفاده قرار گیرد که هیچ کدام از موارد مطرح شده خطای SSL Connection Error را رفع نکرده باشد.
برای بازگرداندن سیستم به حالت قبلی، کلیدهای Windows و R را فشار دهید و rstrui را تایپ کنید. به یاد بیاورید آخرین باری که توانستید به وبسایت خود دسترسی پیدا کنید چه زمانی بوده است.
از منوی کشویی، تاریخی را قبل از تاریخی که فکر میکنید خطا ظاهر شد، انتخاب کنید. روی Next کلیک کنید و اجازه دهید ویندوز جادویی خود را انجام دهد.
9 – از یک اتصال Wi-Fi متفاوت استفاده کنید
شبکههای وایفای عمومی قابلاعتماد نیستند. آنها ناامن هستند و ممکن است باعث مشکلات مکرر SSL شوند. کاری که باید انجام دهید این است که به یک شبکه خصوصی بروید و دوباره به وبسایت خود دسترسی پیدا کنید. همچنین میتوانید از طرح داده خود استفاده کنید و Wi-Fi را برای مدتی به طور کامل غیرفعال کنید.
10- دستگاه اندروید خود را ریست کنید
قبل از ریست دستگاه اندروید خود، مطمئن شوید که از فایلها و مخاطبین خود نسخه پشتیبان تهیه کردهاید. میتوانید گزینه Reset را در جایی از تنظیمات گوشی هوشمند خود پیدا کنید. معادل آن Restore to Factory Settings است.
جمعبندی
خطای اتصال SSL اگرچه میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، اما موارد زیادی وجود دارد که میتوانید بهراحتی این خطا را برطرف کنید. در این مقاله ما بهصورت کامل به بررسی خطای SSL Connection Error و دلایل ایجاد این خطا پرداختیم. سپس برای حل آن روشهایی را ارائه دادیم. اگر شما نیز با راهحلهایی دیگر آشنایی دارید میتوانید از طریق کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
سؤالات متداول
1- چه چیزی باعث خطای SSL میشود؟
خطای گواهینامه SSL زمانی رخ میدهد که مرورگر نتواند گواهینامههای SSL را که توسط سرور بازگردانده شده است تأیید کند. هنگامی که این خطا رخ میدهد، مرورگر وبسایت را مسدود میکند و به کاربر هشدار میدهد که نمیتوان به وبسایت اعتماد کرد. این هشدارها بر اعتماد کاربر به وبسایت شما تأثیر منفی میگذارد.
2- چگونه خطای اتصال SSL را برطرف کنیم؟
· تاریخ و زمان را در دستگاه خود تصحیح کنید.
· دادههای مرور گوگل کروم را پاک کنید.
· تنظیمات شبکه خود را ریست کنید.
· برنامه آنتیویروس خود را غیرفعال کنید.
· برنامه/مرورگر خود را بهروز کنید.
· در حالت ناشناس/خصوصی از وبسایت بازدید کنید.
· دستگاه خود را بازنشانی کنید.
دیدگاهها