افزونه Redirection محبوبترین افزونه ریدایرکت برای وردپرس است. با استفاده از این افزونه شما میتوانید بهراحتی 301 ریدایرکت را مدیریت کنید، خطاهای 404 را پیگیری کنید و بهطورکلی هرگونه ضعف و سستی که ممکن است وبسایت شما داشته باشد را مرتب کنید. در واقع افزونه Redirection میتواند به کاهش خطاها و بهبود رتبه وبسایت شما کمک کند.
پلاگین Redirection بهگونهای طراحی شده است که در وبسایتهایی با چند تغییر مسیر به وبسایتهایی با هزاران تغییر مسیر استفاده شود. این افزونه رایگان بوده و بیش از 10 سال است که مورد استفاده قرار میگیرد.
در این مقاله از مجموعه مقالات آکادمی SSL، میخواهیم بهصورت کامل و جامع به معرفی و بررسی افزونه Redirection بپردازیم و شما را با قابلیتهای این افزونه، نحوه نصب و استفاده از آن آشنا کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
همچنین برای اطلاع از سایر پلاگین های مربوط به ssl، می توانید از طریق بخش افزونه های ssl اقدام کنید.
ریدایرکت (redirect) چیست؟
آیا تابهحال روی صفحهای کلیک کردهاید و درحالیکه منتظر بارگذاری آن هستید، URL آن به طور ناگهانی به یک صفحه کاملاً متفاوت تغییر کند؟ این امر بهویژه زمانی که سرعت اینترنت بسیار کند باشد، قابلتوجه است. خوب، اگر این اتفاق برای شما افتاده است، پس قبلاً تغییر مسیر را تجربه کردهاید. در واقع این فرایند بارگذاری صفحه مشخصی است که URL یک صفحه دیگر وارد میشود.
بهعنوانمثال، شما صفحهای در سایت خود دارید با آدرس www.yourdomain.com/blog/biggest-sites-of-2020 اما در سال 2022 میخواهید آن را بهروزرسانی کنید، بنابراین صفحهای به نام www.yourdomain.com/blog/biggest-sites-of-2022 ایجاد میکنید. اکنون دیگر نیازی به صفحه قدیمی ندارید، اما در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) رتبه خوبی دارد؛ بنابراین، شما یک تغییر مسیر راهاندازی میکنید که وقتی کاربران آدرس www.yourdomain.com/blog/biggest-sites-of-2020 را در نوار URL وارد میکنند، به طور خودکار آنها را به www.yourdomain.com/blog/biggest-sites-of-2022 میبرد.
به زبان سادهتر ریدایرکت یا تغییر مسیر به طور خودکار بازدیدکنندهای را که میخواهد به URL A (www.yourdomain.com/blog/biggest-sites-of-2020) دسترسی داشته باشد به URL B (www.yourdomain.com/blog/biggest-sites-of-2022) هدایت میکند.
ریدایرکت 301 چیست؟
Redirect 301 که بهعنوان تغییر مسیر دائمی نیز شناخته میشود، به کاربران اینترنت و موتورهای جستجو نشان میدهد که محتوا به آدرس دیگری منتقل شده یا برای همیشه حذف شده است. این رایجترین تغییر مسیر است و به URL جدید شما اجازه میدهد تا شهرت آدرس قبلی را حفظ کند.
بنابراین، اگر یک صفحه محبوب و دارای رتبه خوب را به صفحه دیگری هدایت کنید، صفحه دوم (در تئوری) رتبه و ترافیک یکسانی را حفظ میکند.
از دیگر ریدایرکتهایی که کمتر مورد استفاده قرار میگیرند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- Redirect 302: یک URL اصلی را بهطور موقت به یک URL ثانویه هدایت میکند. موتورهای جستجو به نمایهسازی URL اصلی ادامه میدهند. این نوع تغییر مسیر را میتوان برای وبسایتهای در تعمیر استفاده کرد.
- Redirects 307 و 308: برای موارد فنی مناسب است و بسیار کم مورد استفاده قرار میگیرد.
برای ریدایرکت HTTP به HTTPS می توانید از آموزش افزونه Really Simple SSL استفاده نمایید.
چه زمانی باید از افزونه Redirection استفاده کرد؟
از جمله موارد مهمی که شما به افزونه ریدایرکت نیاز دارید شامل:
- تصمیم بگیرید که پستها یا مقالات خود را بهروزرسانی کنید.
- هر نوع محتوایی را در وبسایت خود (رسانهها، صفحات، پستها، محصولات، نمونه کارها و غیره) تغییر دهید یا حذف کنید.
- دستهها، برچسبها، نویسندگان را ویرایش یا حذف کنید.
- نام دامنه خود را تغییر دهید.
- ساختار پیوندهای ثابت خود را در وبسایتتان تغییر دهید.
- . یک وبسایت جدید راهاندازی کنید.
- نسخه جدید فایل (pdf، ppt، و غیره) را آپلود کنید.
تنظیم تغییر مسیرها ممکن است بسیار پیچیده به نظر برسد، اما باید آنها را انجام دهید. در غیر این صورت، با خطای 404 روبرو خواهید شد. این خطا به صفحهای اشاره دارد که وجود ندارد یا بهصورت کامل حذف شده است.
قابلذکر است که ریدایرکتها به بهبود تجربه کاربری در وبسایت شما کمک میکنند، مسیردهی را برای بازدیدکنندگان شما روان و از فرود آنها در صفحات خطا جلوگیری میکند. حتی اگر صفحات 404 زیبا و خندهدار ایجاد کنید، مشاهده آنها خستهکننده است و میتواند بازدیدکنندگانتان را از سایت شما دور کند.
اهمیت استفاده از افزونه Redirection
اگر سایت جدیدی راهاندازی میکنید که جایگزین سایت موجود میشود، دستورالعملهای زیر را دنبال کنید تا قبل از اینکه سایت جدید فعال شود، ریدایرکتهای خود را تنظیم کنید. تا زمانی که سایت جدید راهاندازی شود، تغییر مسیرهایی که تنظیم کردهاید روی وبسایت فعلی شما تأثیری نخواهد داشت.
اگر به هر یک از دلایل ذکر شده در بالا، Redirect را تنظیم میکنید، بهسادگی آن را بهمحض اینکه به آن نیاز داشتید تنظیم کنید. تغییر مسیرهای اضافه شده به یک سایت فعال بلافاصله پس از تنظیم، اعمال میشوند.
در واقع هنگامی که ربات موتور جستجو سایت شما را کاوش میکند، به هر صفحه رتبهای میدهد که محتوای آن برای نمایش در SERP چقدر خوب است. بر اساس رتبهبندیهایی که همه صفحات در سایت جمعآوری میکنند (و چند عامل دیگر)، سایت با آن موتور جستجوی خاص اعتبار کسب میکند.
وقتی مالک سایت، صفحه خاصی را نمیخواهد، اگر بخواهد آن را حذف کند، رتبهبندی آن صفحه از بین میرود و قدرت کلی وبسایت به طور بالقوه کاهش مییابد. احتمالاً صفحات دیگر روی آن نیز در SERPها پایینتر نشان داده میشوند.
بهجای حذف صفحه، مالک یک تغییر مسیر به یک صفحه جدیدتر و مرتبطتر تنظیم میکند تا رتبهبندی صفحه اصلی از بین نرود، بلکه به صفحه جدید منتقل شود، بنابراین بر اعتبار سایت تأثیری نخواهد گذاشت. همه اینها برای ایجاد ترافیک طبیعی بیشتر از موتورهای جستجو انجام میشود.
نحوه تنظیم افزونه Redirection
برای تنظیم تغییر مسیرها در وبسایتهایی که توسط WashU IT میزبانی میشوند، از جمله سایتهای موجود در WUSM Web Theme، از افزونهای به نام Redirection استفاده میکنند. پلاگینها ابزارهایی هستند که میتوانند به قالب اصلی سایت شما اضافه شوند، بنابراین این ابزار بهصورت خودکار در سایت شما در دسترس نیست.
تغییر مسیر در وردپرس با افزونه Redirection
افزونه Redirection با بیش از 2 میلیون نصب فعال، محبوبترین افزونههای ریدایرکت به شمار میرود. از قابلیتهای این افزونه میتوان به مواردی مانند استفاده آسان، نصب و راهاندازی سریع اشاره کرد. این افزونه به شما اجازه میدهد تا بدون کدنویسی بهراحتی ریدایرکتها را ایجاد کنید.
اگر یک مبتدی وردپرس هستید و میخواهید صفحهای را به صفحه دیگری هدایت کنید، استفاده از افزونه Redirection برای شما گزینه بسیار خوبی به شمار میرود.
ویژگیهای افزونه Redirection
وضعیت ورود
گزینه ورود به سیستم قابل تنظیم به شما امکان میدهد تمام تغییر مسیرهایی را که در سایت شما اتفاق میافتد، از جمله اطلاعات مربوط به بازدیدکننده، مرورگر مورد استفاده و ارجاعدهنده را مشاهده کنید. برای هر ریدایرکت یک تعداد hit حفظ میشود، بنابراین میتوانید ببینید که آیا از URL استفاده میشود یا خیر.
فیلتر سفارشی
میتوانید از گزارشها خروجی بگیرید و برای بررسی دقیقتر آنها را فیلتر کنید.
آدرس IP
نمایش اطلاعات جغرافیایی در مورد یک آدرس IP و همچنین اطلاعات کامل عامل کاربر، تا بدانید که بازدیدکننده چه کسی است. شما میتوانید برای برآورده کردن الزامات قانونی منطقه جغرافیایی خود، جمعآوری IP را غیرفعال یا کاهش دهید و میتوانید مقدار اطلاعات گرفته شده را از حداقل به هدرهای HTTP تغییر دهید. همچنین میتوانید هر تغییر مسیری که در وبسایت شما اتفاق میافتد، از جمله مواردی که خارج از Redirection انجام میشوند، ثبت کنید.
هدرهای HTTP
هدرهای HTTP را میتوان به ریدایرکتها یا کل وبسایت اضافه کرد. انجام این کار به کاهش تأثیر تغییر مسیرها یا افزایش امنیت کمک میکند. همچنین میتوانید هدرهای سفارشی خود را اضافه کنید.
ردیابی خطاهای 404
افزونه Redirection تمام خطاهای 404 را که در سایت شما رخ میدهد پیگیری میکند و به شما امکان میدهد مشکلات را ردیابی و رفع کنید. همچنین میتوان خطاها را گروهبندی کرد تا نشان دهد که باید توجهتان را کجا متمرکز کنید.
کنترل پارامتر QUERY
میتوانید پارامترهای کوئری را دقیقاً مطابقت دهید، آنها را نادیده بگیرید و حتی آنها را به هدف خود منتقل کنید.
انتقال پیوندهای دائمی (MIGRATE PERMALINKS)
آیا ساختار پیوند ثابت خود را تغییر دادهاید؟ شما میتوانید پیوندهای ثابت قدیمی را بهسادگی با وارد کردن ساختار پیوند ثابت قدیمی منتقل کنید. افزونه Redirection از Migrations متعدد پشتیبانی میکند.
پشتیبانی آپاچی و NGINX
به طور پیشفرض افزونه Redirection تمام تغییر مسیرها را با استفاده از وردپرس مدیریت میکند. بااینحال میتوانید آن را پیکربندی کنید تا تغییر مسیرها بهطور خودکار در یک فایل htaccess ذخیره و توسط خود آپاچی مدیریت شوند.
اگر از Nginx استفاده میکنید، میتوانید تغییر مسیرها را به یک فایل Nginx rewrite rules صادر کنید.
مجوزهای ریزدانه (FINE-GRAINED)
مجوزهای دقیق در دسترس هستند، بنابراین میتوانید افزونه را برای کاربران مختلف شخصیسازی کنید. اگر بخواهید از اقدامات خاصی جلوگیری و عملکرد را حذف کنید، این ویژگی برایتان کاربردی است.
واردات و صادرات (IMPORT & EXPORT)
افزونه Redirection دارای یک سیستم واردات و صادرات با امکانات کامل است و شما میتوانید موارد زیر را کنترل و مدیریت کنید:
- وارد کردن و صادر کردن دادهها به Apache.htaccess
- صادر کردن دادهها به Nginx rewrite rules
- کپی ریدایرکتها را بین وبسایتها با استفاده از JSON
- وارد کردم و صادر کردن دادهها به CSV برای مشاهده در یک صفحه گسترده
- استفاده از WP CLI برای خودکارسازی واردات و صادرات
همچنین میتوانید افزونههای زیر وارد کنید:
- ریدایرکتهای Simple 301
- ریدایرکت SEO
- مدیر تغییر مسیر ایمن
- رنک مث
- ریدایرکتهای WordPress old slug
- ریدایرکتهای Quick Post/Pages
سازگار با SEARCH REGEX
افزونه Redirection با Search Regex سازگار است و به شما امکان میدهد تغییر مسیرهای خود را بهصورت انبوه بهروزرسانی کنید.
رایگان
افزونه Redirection کاملاً رایگان است و هیچ نسخه پرمیومی ندارد که با پرداخت پول در دسترس قرار بگیرد. در واقع این افزونه یک افزونه مدیریت ریدایرکت اختصاصی است.
نحوه نصب و راهاندازی افزونه Redirection
در گذشته تغییر مسیرها با نوشتن کد ایجاد میشدند، اما با استفاده از افزونههای وردپرس، دیگر نیازی به آن نیست. افزونه Redirection یکی از معروفترین افزونههای وردپرس است که این 301 تغییر مسیر را مدیریت و از نسخههای PHP 5.4 و بالاتر پشتیبانی میکند.
مراحل نصب پلاگین Redirection
مرحله 1: ابتدا وارد داشبورد وردپرس خود شوید.
مرحله 2: در سمت چپ منو، نشانگر ماوس را روی Plugins نگه دارید و روی Add New کلیک کنید.
مرحله 3: در صفحهای که باز میشود، Redirection را در نوار جستجو تایپ کنید و به دنبال افزونه بگردید، پس از پیدا کردن آن روی Install Now کلیک کنید.
مرحله 4: پس از نصب افزونه، برای فعالسازی آن روی گزینه Activate کلیک کنید.
خب اکنون باید آن را اجرا کنیم. برای انجام این کار به منوی Tools بروید و تا صفحه Welcome to Redirection را مشاهده کنید. این صفحه شامل برخی از اطلاعات اولیه در مورد افزونه است.
مرحله 5: در پایین صفحه خوش آمد گویی، روی Start Setup کلیک کنید.
مرحله 6: در صفحه بعد 2 گزینه برای انتخاب monitor permalink changes و keep logs of all redirects and 404 برای انتخاب وجود دارد که بسته به نیاز خود میتوانید هر کدام از آنها را انتخاب کنید. سپس روی Continue Setup کلیک کنید.
مرحله 7: افزونه از ریدایرکت REST API استفاده میکند، بنابراین در صفحه زیر، هر گزینه باید بهطور خودکار بررسی شود. در نهایت روی Finish Setup کلیک کنید.
مرحله 8: منتظر بمانید تا تنظیمات کامل شود و روی Finished کلیک کنید.
به همین راحتی! نصب و راهاندازی افزونه Redirection انجام میشود و شما میتوانید از آن استفاده کنید.
چگونه از افزونه Redirection استفاده کنیم؟
اکنون که با موفقیت افزونه Redirection را نصب کردید، در ادامه به آموزش نحوه استفاده از این افزونه میپردازیم.
مرحله 1: ابتدا نشانگر ماوس خود را روی منوی Tools ببرید و Redirection را انتخاب کنید.
صفحه اصلی افزونه Redirection به دو بخش تقسیم میشود:
تغییر مسیرهای قبلی (Previous redirections)
افزودن تغییر مسیرهای جدید (Adding new redirections)
مرحله 2: به بخش Add new redirection بروید.
مرحله 3: آدرس منبع را در قسمت Source URL وارد کنید.
مرحله 4: آدرس مقصد را در قسمت Target URL وارد کنید.
مرحله 5: روی Add Redirect کلیک کنید.
بهعنوانمثال: تغییر مسیر http://monovm.com/gallery به http://monovm.com/photo.
جمعبندی
یادگیری نحوه استفاده از ریدایرکت برای صفحات وب که دیگر موردنیاز نیستند، یک مهارت ضروری در مدیریت وبسایت است. این نهتنها به بهبود سئو وبسایت کمک میکند، بلکه یک پیشرفت عالی برای تجربه کاربر است. در نتیجه بهجای مشاهده صفحه 404، به طور خودکار به صفحه مرتبط هدایت میشوید.
در این مقاله به آموزش کامل و جامع افزونه Redirection پرداختیم و شما را با نحوه نصب و استفاده از آن آشنا ساختیم. اگر در هنگام نصب و راهاندازی افزونه Redirection سؤالات و ابهاماتی ایجاد شد، میتوانید از طریق کامنتها با ما به اشتراک بگذارید یا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا راهنماییهای لازم را در اختیار شما قرار دهند.
سؤالات متداول
1- افزونه Redirection چیست؟
پلاگینهای تغییر مسیر تضمین میکنند که هر لینک شکسته به صفحه مرتبط دیگری در وبسایت وردپرس شما وصل شود. بهاینترتیب، اگر بازدیدکنندهای روی لینک شکسته کلیک کند، بهسادگی به مکان جدیدی هدایت میشود.
2- چگونه از پلاگین ریدایرکت 301 استفاده کنیم؟
برای شروع، باید افزونه را در وبسایت خود نصب و فعال کنید. پس از آن، باید به Settings » 301 Redirects بروید. در اینجا میتوانید URL قدیمی را در قسمت Request و URL موردنظر خود را در قسمت Destination وارد کنید. پس از انجام این کار، روی گزینه Add New کلیک کنید تا ریدایرکت 301 ایجاد شود.
3- چرا از ریدایرکت استفاده میشود؟
برای نمایش نسخه اصلی وبسایت، اجتناب از محتوای تکراری، حفظ ارزش لینک و انتقال سایتها به دامنههای جدید از ریدایرکتها استفاده میشود. بهغیراز HTTP، تغییر مسیرهای HTML و جاوا اسکریپت نیز وجود دارد. هنگام استفاده از این دو نوع تغییر مسیر باید بسیار مراقب باشید؛ زیرا همیشه مورد استقبال موتورهای جستجو قرار نمیگیرند.