دسته: آموزش نصب ssl

آموزش نصب گواهی ssl در انواع سرور و هاست با کنترل پنل های مختلف در این بخش از مجموعه مقالات وبسایت آکادمی SSL درج شده است. شما می توانید راهنمای نصب و فعال سازی اس اس ال را بر اساس نوع کنترل پنل، سیستم عامل و سیستم مورد نظر، در این بخش پیدا کرده و مقاله آموزشی آن را مطالعه نمایید.

  • فعال سازی SSL در وردپرس

    فعال سازی SSL در وردپرس

    یکی از مهم‌ترین پرسش‌هایی که درمورد وردپرس وجود دارد آن است که چگونه می‌توان این سیستم مدیریت محتوا را به پروتکل امن SSL مجهز کرد؟ با استفاده از گواهی ssl می‌توانید داده‌های بین کاربران و سایت را در یک محیط امن منتقل کنید، مهم‌تر از هر چیزی، خیال‌تان از بابت شنود و پیگیری داده‌های شما توسط اشخاص دیگر راحت خواهد بود. SSL درواقع مخفف عبارت Socket Secure Layer است که برای کدگذاری داده‌های رد و بدل شده بین کاربران و سایت کاربرد دارد. درنتیجه، راه اندازی SSL در وردپرس می‌تواند برای امنیت اطلاعات وبسایت شما بسیار مفید باشد.

      در این مقاله به بررسی روش های نصب و فعال سازی SSL برای سایت های وردپرسی و اقدامات پس از آن خواهیم پرداخت، همچنین اگر هدف شما از نصب SSL در کنترل پنل های دایرکت ادمین یا سی پنل است، پیشنهاد می کنم مقالات زیر را مطالعه نمایید.

     

     

    مزایای فعال سازی SSL در وردپرس

     

    پس از فعال سازی SSL در وردپرس تغییرات متعددی در وبسایت صورت می‌گیرد، برای مثال، آدرس سایت به‌جای http:// با https:// دردسترس می‌شود. این تغییر به بهینه‌سازی وبسایت در موتور جستجوی گوگل مربوط می‌شود. چندین سال پیش، گوگل طی یک خبر اعلام کرد سایت‌هایی که فضای امن‌تری ارائه می‌دهند را با عبارت https:// نشان می‌دهد. همچنین اعلام کرد که برای این سایت‌ها امتیاز بیشتری برای سئوی آنها در نظر گرفته می‌شود.

    نکته مثبت دیگر درمورد نصب SSL  آن است که اطلاعات بین کاربران و سایت وردپرسی، به‌صورت رمزنگاری شده (Encryption) منتقل می‌شود. این موضوع امنیت استفاده از وبسایت را بالا می‌برد، درنتیجه کاربران با آسودگی خاطر با وبسایت‌تان تعامل می‌کنند.

     

    نصب SSL در وردپرس چگونه انجام می شود؟

     

    قبل از آموزش نصب SSL در وردپرس حتما این نکته را درنظر داشته باشید که فعال‌سازی آن روی سرویس هاست شما فعال شده باشد. درصورت غیرفعال بودن این گواهی باید برای فعال‌سازی آن اقدام کنید. برای این کار، به کنترل پنل وبسایت خود بروید و در قسمت تنظیمات مربوط به نصب گواهینامه SSL، آن را فعال کنید.

    پس از بررسی این موضوع، باید برای خرید این پروتکل امن و نصب آن در هاست اقدام کنید. برای این کار می‌توانید از شرکتی که هاست را تهیه کرده‌اید برای نصب SSL برروی آن کمک بگیرید. پس از نصب SSL، برای فعال کردن قابلیت ssl  اقدام کنید و پروتکل سایت را از http:// به https:// تغییر دهید. برای اطمینان از اعمال تغییرات می‌توانید آدرس دامنه وبسایت خود را به همراه https:// وارد کنید و بررسی کنید که سایت از این طریق باز می‌شود یا خیر. درصورت باز شدن سایت، SSL به‌درستی نصب شده است.

    در مرحله آخر باید تغییرات لازم را برای راه اندازی SSL در وردپرس ایجاد کنید. در این قسمت می‌توانید با ایجاد تغییرات در فایل htaccess. کاربران را به آدرس جدید سایت که همراه با https:// هست ریدایرکت کنید. این کار باعث می‌شود تا در سئو سایت شما تاثیر منفی ایجاد نشود.

     

    راه اندازی SSL در وردپرس با استفاده از 3 روش کلی

     

    شرکت‌های متعددی وجود دارند که SSL رایگان برای سایت‌ها ارائه می‌دهند. گواهی رایگان SSL توسط این شرکت‌ها را می‌توان برای دامنه‌های مختلف استفاده کرد. برخی از معتبرترین شرکت‌های ارائه دهنده گواهی SSl رایگان شامل Let’s Encrypt، SSL For Free و CloudFlare می‌شوند.

     درادامه، فرآیند دریافت گواهی و راه‌ اندازی SSL در وردپرس توسط برخی از این شرکت‌ها را معرفی می‌کنیم، شما می‌توانید با ثبت نام در این سایت‌ها SSL رایگان دریافت کنید.

     

    نصب گواهی ssl در وردپرس از طریق سایت CloudFlare

     

     کلود فلر یا   cloudflare نرم‌افزاری است که خدمات خود را برای بهبود عملکرد خدمات امنیتی ارائه می‌دهد. وبسایت‌هایی که برروی این نرم‌افزار بارگذاری می‌شوند، 40 درصد سرعت بالاتر و 60 درصد پهنای باند کمتری دارند. با این اوصاف خوب است بدانید که چگونه می‌توان پروتکل SSL در وردپرس را در این نرم افزار نصب کرد.

    برای  نصب SSL در کلودفلر می توانید به این صفحه مراجعه نمایید، با این حال توضیحات مختصری در باره نحوه راه اندازی این گواهی امنیتی را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

     در مرحله اول باید وارد وبسایت Cloudflare شوید. اگر تاکنون وارد این سایت نشده‌اید، در آن ثبت نام کنید، در غیر این صورت گزینه log in را انتخاب کنید تا وارد حساب خود شوید.

    درصورتی‌که دامنه شما از قبل ثبت شده باشد، پس از ورود به حساب، صفحه زیر به شما نمایش داده می‌شود:

    آموزش نصب ssl در وردپرس با سایت Cloudflare

    • در کادر مشخص شده در تصویر بالا می‌توانید نام دامنه خود را وارد کنید. بعد از انتخاب دامنه مورد نظر، وارد پیشخوان مدیریت دامنه در کلودفلر می‌شوید. در این قسمت تنظیمات مربوط به دامنه وجود دارد. برای فعال‌سازی SSL در کلودفلر باید از میان گزینه‌های موجود در بالای صفحه زبانه SSL/TLS را انتخاب کنید. در مرحله بعد در قسمت Overview شما با ۴ حالت مختلف SSL مواجه می‌شوید. برحسب نیاز خود یکی از این حالات را انتخاب کنید.

    اضافه کردن آدرس سایت برای نصب ssl کلودفلر در سایت وردپرسی

    • در بخش Origin Server باید برای فعال‌سازی رایگان و نصب SSL در کلودفلر اقدام کنید. در این قسمت می‌توانید یک گواهینامه TLS امضا شده رایگان را در کلودفلر تهیه و روی سرور خود نصب کنید. برای استفاده از این قابلیت باید روی دکمه Create Certificate کلیک کنید. بعد از انتخاب این گزینه صفحه جدیدی باز می‌شود که به تنظیمات پیشرفته نصب SSL در کلودفلر مربوط است.
    • در صفحه بعد پس از پر کردن اطلاعات خواسته شده مانند نام دامنه، نام هاستی که می‌خواهید نصب SSL کلودفلر روی آنها فعال شود و …، گزینه Create را انتخاب کنید.
    • در صفحه جدیدی که نمایان می‌شود، دو کد تحت عنوان Origin Certificate و Private Key وجود دارد. شما باید به ترتیب روی لینک Click to copy کلیک کرده و هر یک از محتواها را به‌صورت جداگانه در یک فایل notepad ذخیره کنید. اول کد بالا و سپس کد پایین را ذخیره کنید.
    •  در نهایت، برای تکمیل فرایند نصب SSL در کلودفلر وارد کنترل پنل دایرکت ادمین یا سی پنل سایت خود شوید و از طریق منوی Security گزینه SSL/TLS را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که برای شما نمایش داده می‌شود، از میان گزینه‌های مختلف روی گزینه Manage SSL sites کلیک کنید.
    • پس از انجام تنظیمات خواسته شده، پیغامی مانند تصویر زیر نمایش داده می‌شود که می‌گوید نصب ssl در cloudflare موفقیت آمیز بوده است.

     

    فعال کردن گواهی ssl در وردپرس از طریق وبسایت SSL For Free

     

    یکی دیگر از وبسایت‌های ارائه دهنده خدمات نصب SSL در وردپرس، SSL For Free است که امکان دریافت این گواهی بدون پرداخت هزینه را برای کاربران فراهم می‌کند. برای شروع وارد این وبسایت (sslforfree.com) شوید. سپس، در کادر سبز رنگ، آدرس وبسایت خود را وارد کنید و برروی Create Free SSL Certificate کلیک کنید.

     

    آموزش نصب ssl در وردپرس با سایت ssl for free

    در این مرحله باید دامنه خود را احراز هویت کنید، تا این وبسایت مطمئن شود شما خود مدیر هستید. سه روش برای احراز هویت وجود دارد که بهترین آنها، استفاده از روش دستی یا manual verification است. روی این گزینه کلیک کنید.

     

    فعالسازی ssl در وردپرس با سایت ssl for free

    اکنون به‌صورت دستی وارد هاست خود شوید و به پوشهای که سایت شما در آن قرار دارد مراجعه کنید. یک پوشه به نام .well-known ایجاد کنید و وارد این پوشه شوید. یک پوشه دیگر به نام acme-challenge ایجاد کنید و به‌طور مجدد وارد آن شوید. درنتیجه، آدرس یا پچ شما باید به این صورت باشد:

    my-website-folder/.well-known/acme-challenge

    در این مرحله به وبسایت SSL For Free برگردید و فایل اول و دوم با نام‌های Download File #1 و Download File #2 را دانلود کنید. این فایل‌ها را در پوشه acme-challenge که داخل هاست ایجاد کرده‌اید منتقل ‌کنید. پس از انجام این مراحل، گزینه Download SSL Certificate را انتخاب کنید. با این کار گواهی ssl رایگان شما آماده است!

     

    مرحله اول: ویرایش فایل htaccess.

     

    قطعا کاربران طبق روال گذشته با آدرس قبلی برای ورود به وبسایت شما اقدام می‌کنند، اما شما می‌توانید با ایجاد تغییرات فایل htaccess. به‌صورت خودکار آنها را به آدرس جدید سایت با پروتکل امن https:// منتقل کنید.  با تغییر آدرس وبسایت به https:// ، گوگل وبسایت مورد نظر را یک سایت جدید درنظر می‌گیرد. ما با تغییر فایل  htaccess. با استفاده از ریدایرکت 301، به موتور جستجو می‌فهمانیم محتوایی که به عنوان دو تا سایت شناسایی کرده یک سایت واحد هستند.

    برای این کار وارد هاست شوید و به قسمت File Manager بروید. سپس به بخش فایل htaccess. بروید تا آن را ویرایش کنید. درصورتی‌که چنین فایلی مشاهده نمی‌کنید، در هاست سی پنل روی منوی settings که در منوی بالا  در سمت راست قرار دارد کلیک کرده و تیک گزینه برای show hidden files را فعال کنید. بعد از مشاهده فایل، روی آن کلیک راست کنید و گزینه ادیت را بزنید. در این مرحله لازم است که کدهای زیر را به ابتدای فایل اضافه کرده و در نهایت فایل را ذخیره کنید.

    <IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteCond %{HTTPS} !=on

    RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

    </IfModule>

    این کدها باید قبل از # BEGIN WordPress قرار بگیرند تا در اولویت باشند. برای اطمینان از تغییرات اجرا شده، آدرس سایت خود را به‌صورت عادی وارد کنید و بررسی کنید که باز می‌شود یا خیر. درصورتی‌که سایت‌تان لود نشد باید کش و کوکی‌های مرورگر را برای دامنه پاک کنید. اگر بعد از انجام این کار، سایت‌ مورد نظر همچنان لود نشد، احتمالا در وارد کردن کدها خطایی رخ داده است که باید رفع شود.

     

    مرحله دوم: ویرایش آدرس‌های وردپرس

     

    در مرحله بعدی برای نصب SSL در وردپرس باید آدرس وبسایت خود را به‌روزرسانی کنید. منظور از آدرس وبسایت، URLهای مربوط به رکورد siteurl و home است. برای این کار دو راه‌حل وجود دارد:

    • ·         تغییر آدرس‌های سایت از پیشخوان وردپرس: برای این روش، به پیشخوان سایت وردپرس وارد شوید و مسیر تنظیمات، همگانی را در پیش بگیرید. در این قسمت دو فیلد با نام‌های نشانی وردپرس (URL) و نشانی سایت (URL) پیش روی شما قرار می‌گیرند. این فیلدها برای آدرسی که وردپرس روی آن نصب می‌شود کاربرد دارند. این آدرس‌ها به‌صورت پیش‌فرض برروی http:// هستند، شما باید آنها را به https:// تغییر بدهید. هر دو گزینه را به https:// تغییر دهید و روی دکمه ذخیره تغییرات که در انتهای صفحه قرار دارد کلیک کنید تا آدرسها در دیتابیس تغییر داده شوند.

    تغییر url در وردپرس پس از نصب ssl

    • ·         تغییر آدرس‌های سایت از دیتابیس وردپرس: برای استفاده از این روش وارد محیط phpmyadmin شوید. سپس دیتابیسی که به سایت وردپرس شما مربوط است را انتخاب کرده و روی جدول wp_options کلیک کنید. البته، ممکن است این نام به‌طور دیگری برای شما نمایش داده شود. بعد از انتخاب پیشوند مورد نظر عبارت options را انتخاب کنید. در مرحله بعد با دو بخش siteurl و home مواجه می‌شوید که باید ویرایش شوند.

    تغییر آدرس url از دیتابیس وردپرس

    روی دکمه ادیت بزنید. در صفحهای که باز می‌شود، آدرس سایتی که با پروتکل http:// نوشته شده را به https:// تغییر دهید و نام دامنه را وارد کنید. در نهایت، دکمه Go را بزنید تا تنظیمات برای شما ذخیره شوند. پس از ویرایش آدرس‌های سایت، پروتکل https:// به وبسایت شما اضافه می‌شود.

     

    مرحله آخر: اضافه کردن HTTPS به صفحه ورود و مدیریت وردپرس

     

    برای نصب SSL در وردپرس باید کدگذاری داده‌ها را در صفحه ورود وردپرس هم تنظیم کنید. برای این کار کافیست تا وارد هاست شوید و در مسیری که وردپرس در آن نصب است،  (public_html) فایل wp-config.php را ویرایش کنید. فایل مورد نظر را باز کرده و کد زیر را در بالای خط /* That’s all, stop editing! Happy publishing. */ قرار دهید.

    define(‘FORCE_SSL_LOGIN’, true);

    define(‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);

    با ورود این کدها، هنگامی‌که به صفحه ورود وردپرس وارد می‌شوید، آدرس شما به صورت https:// خواهد بود. درنتیجه، تمام آدرسهای وبسایت برای تمام کاربران و مدیران، با استفاده از پروتکل امن SSL لود می‌شود.

     

    راهنمای استفاده از افزونه های SSL را می توانید در این لینک مطالعه نمایید، همچنین با کمک آموزش افزونه Really Simple SSL، می توانید تغییر مسیر از http به https برای تمامی URL های سایت خود را با چند کلیک انجام دهید.

     

    جمع‌بندی

     

    با توجه به مطالبی که مطالعه کردید، اکنون دیگر نصب SSL در وردپرس برای شما آسان است. بعد از راه اندازی SSL در وردپرس حتما توجه داشته باشید که حتما آدرس وبسایت خود را بررسی کنید. شما می‌توانید از شرکت‌های معرفی شده در این مطلب برای دریافت گواهی SSL استفاده کنید و از مزایای این پنل در وبسایت خود بهره ببرید. درصورتی‌که درمورد فعال سازی SSL در وردپرس سوالی دارید، حتما برای ما بنویسید.

     

     سوالات متداول

     

    بهترین SSL رایگان یرای سایت های وردپرسی کدام است؟

    بهترین و شناخته شده‌ترین اس‌اس‌ال رایگان برای ایرانیان لتس انکریپت (Let’s Encrypt) است، چون امکان دریافت گواهینامه‌ی SSL برای دامنه‌های ir را فراهم می‌کند، همچنین تمدید آن از طریق سی‌پنل (cPanel) امکان‌پذیر است.

     

    آیا گواهینامه های صادر شده از سایت ssl for free قابلیت تمدید دارند؟

    خیر، این گواهینامه‌ها قابلیت تمدید ندارند. اما شما می‌توانید با انجام دادن مراحل گفته شده از اول، یک گواهینامه جدید دریافت کنید و آن را مجددا بر روی هاست خود نصب کنید. صدور مجدد گواهینامه 3 ماهه برای هر دامنه به تعداد نامحدود و کاملا رایگان امکانپذیر است.

     

    چرا ویرایش فایل htaccess. در وردپرس ضروری است؟

    با استفاده از ویرایش فایل htaccess. می‌توانید تعیین کنید که کاربران طبق روال گذشته به آدرس سایت شما که با http:// بوده، به صورت خودکار به آدرس سایت که اکنون با پروتکل امن https:// است منتقل شوند. 

  • آموزش نصب SSL رایگان کلودفلر

    آموزش نصب SSL رایگان کلودفلر

    امروزه استفاده از وب‌سایت‌ها برای تمامی کسب‌وکارها به امری ضروری تبدیل شده است. همه‌ی ما می‌دانیم که برایِ ایجاد یک وب‌سایت، به یک دامنه و هاست نیاز داریم. اما علاوه بر این، باید امنیت اطلاعات کاربران را نیز در نظر بگیریم. به‌عبارت دیگر خریداری که برای خرید یک محصول باید تمامی اطلاعات بانکی و محرمانه‌ی خود را در وب‌سایت ما وارد کند، انتظار دارد تا این اطلاعات مورد سوء استفاده‌ی هکرها قرار نگیرد. برای این منظور باید یک گواهی SSL معتبر را روی هاست وب‌سایت خود نصب کنید. گواهینامه‌های SSL هم به‌صورت رایگان و هم به‌صورت تجاری و غیر رایگان وجود دارند و ما در این مقاله از وب‌سایت آکادمی SSL می‌خواهیم آموزش نصب SSL رایگان کلودفلر را روی هاست وب‌سایت، به‌صورت تصویری آموزش دهیم.

     

    گواهی SSL کلودفلر چیست؟

     

    همان‌طور که در مقدمه‌ی این مقاله از وب‌سایت آکادمی SSL نیز عنوان شد، برای حفظ امنیت اطلاعات مربوط به کاربران وب‌سایت، باید از گواهی SSL استفاده کنید. نصب گواهینامه SSL رایگان کلودفلر روی هاست وب‌سایت باعث خواهد شد که از پروتکل  HTTPS برایِ انتقال اطلاعات بین کلاینت و هاست استفاده شود.

     

    خواندن مقاله https چیست، برای افزایش اطلاعات شما پیشنهاد می شود.

     

    اما هنگامی که نوبت به تهیه‌ی گواهی SSL می‌رسد، گزینه‌های مختلفی برای خرید دارید. یکی از انواع محبوب این گواهی‌ها، نوع رایگان آن است. این نوع از گواهی نیز توسط وب‌سایت‌های معتبر متفاوتی ارائه می‌شود که یکی از معتبرترینِ آنها، وب‌سایت کلودفلر است.

    کلودفلر در واقع یک شبکه‌ی توزیع محتوا است که یکی از کارکردهای مهمی که دارد این است که به شما کمک کند تا امنیت اطلاعات را در وب‌سایت خود افزایش دهید. به‌عنوان نمونه این امکان برای شما وجود دارد که علاوه بر استفاده از CDN های Cloudflare، از گواهینامه‌ی SSL رایگان آن نیز برای وب‌سایت خود استفاده کنید.

     

    فعالسازی ssl رایگان در Cloudflare

     

    اما اگر برای شما نیز این سؤال پیش آمده است که چگونه می‌توان گواهی SSL رایگان Cloudflare را روی وب‌سایت نصب کرد، در ادامه‌ی این مقاله‌ی آموزشی نحوه‌ی انجام این کار را به‌صورت تصویری و گام‌به‌گام برای شما توضیح خواهیم داد.

     

    تنظیمات اولیه برای دریافت گواهی SSL رایگان کلودفلر

     

    برای اینکه بتوانید گواهی SSL رایگان کلودفلر را روی وب‌سایت خود نصب و فعال کنید، ابتدا باید تنظیمات اولیه را روی وب‌سایت Cloudflare انجام دهید. برای این منظور مراحل زیر را به‌صورت گام‌به‌گام طی کنید. اما قبل از آن باید توجه داشته باشید که پیش نیاز استفاده از این آموزش این است که اکانت کلودفلر خود را فعال نمایید.

    • وارد وب‌سایت کلودفلر شوید.
    • اگر قبلاً در این وب‌سایت یک حساب کاربری ایجاد کرده‌اید، وارد داشبورد خود شوید و در غیر این‌صورت برای ایجاد یک اکانت، روی گزینه‌ی Sign Up کلیک کنید.

     

    ثبت نام در سایت کلودفلر

     

    • بعد از اینکه به حساب کاربری خود وارد شدید، صفحه‌ای مشابه با آنچه در شکل زیر نشان داده شده است برای شما به نمایش درخواهد آمد. در این صفحه باید نام دامنه‌ای را که می‌خواهید گواهی رایگان SSL را روی آن فعال کنید، انتخاب نمایید.

     

    اضافه کردن نام دامنه سایت در سایت Cloudflare

     

    • همان‌طور که پیش‌تر نیز عنوان شد، ادامه‌ی مراحل را با این پیش فرض که اکانت کلودفلر خود را برای دامنه‌ی مدنظرتان فعال نموده‌اید توضیح خواهیم داد.

    با انتخاب دامنه در مرحله‌ی قبلی، وارد داشبورد دامنه‌ی انتخابی‌تان خواهید شد. در این بخش گزینه‌های مختلفی وجود دارد. از میانِ آنها، گزینه‌ی SSL/TLS را انتخاب کنید.

     

    گزینه SSL/TLS در Cloudflare

     

    در این‌صورت انواع مختلف حالت‌هایی که برای گواهی SSL وجود دارد برای شما به نمایش درخواهد آمد. این حالت‌ها در ادامه توضیح داده شده‌اند:

    گزینه‌ی Off: با انتخاب این گزینه، از پروتکل HTTPS در وب‌سایت استفاده نخواهد شد. به‌عبارت دیگر حتی اگر نام دامنه را با پروتکل HTTPS نیز وارد کنید، به‌صورت اتوماتیک به نسخه‌ای که از پروتکل HTTP استفاده می‌کند ریدایرکت خواهید شد.

    خواندن مقاله : http چیست پیشنهاد می شود.

    ssl enecryption mode off در کلودفلر

     

    گزینه‌ی Flexible: همان‌طور که در توضیحات این گزینه نیز به روشنی مشخص است، استفاده از این گزینه باعث خواهد شد که صرفاً ترافیکی که بین مرورگر شما و کلودفلر منتقل می‌شود به‌صورت رمزگذاری شده درآید و رمزگذاری داده‌ها بینِ کلودفلر و سرور یا هاست وب‌سایت شما انجام نخواهد شد. دقیقاً به همین دلیل است که استفاده از این روش پیشنهاد نمی‌شود.

     

    flexible mode در کلودفلر

     

    گزینه‌ی Full: با انتخاب این گزینه که بهترین و ایمن‌ترین حالت برای فعال‌سازی گواهی SSL رایگان از طریق وب‌سایت کلودفلر است، تمامی ترافیک منتقل شده بین مرورگر کاربر و کلودفلر و همچنین کلودفلر و سرور یا هاست وب‌سایت شما به‌صورت ایمن و رمزگذاری شده منتقل خواهد شد. این مقاله از وب‌سایت آکادمی SSL با فرضِ استفاده از این روش نگارش شده است.

     

    Full Encryption mode SSL در کلودفلر

     

    گزینه‌ی Full (strict): استفاده از این گزینه زمانی برای شما کاربردی خواهد بود که بخواهید یک گواهی SSL را که از شرکت‌های دیگر تهیه کرده‌اید، با استفاده از کلودفلر روی وب‌سایت خود نصب و فعال کنید.

    Fullstrict Mode در Cloudflare

     

    دریافت و نصب گواهی SSL رایگان کلودفلر

     

    تا این قسمت توانسته‌ایم حالت‌های مختلفی را که برایِ انتخاب گواهی SSL موردنیاز است را شناسایی کرده و در نهایت گزینه‌ی Full را برای فعال‌سازی رایگان گواهی SSL انتخاب کنیم. در ادامه با طی یک روندِ گام‌به‌گام، می‌توانیم ابتدا گواهی SSL رایگان خود را از وب‌سایت کلودفلر دریافت کنیم و سپس با استفاده از سی پنل، آن را روی هاست وب‌سایت خود نصب و فعال کنیم.

     

    دریافت گواهی SSL رایگان از کلودفلر

     

    در ابتدا باید گواهینامه‌ی SSL را برای دامنه‌ی خود از وب‌سایت کلودفلر دریافت کنیم. برای این منظور باید از قسمت Origin Server استفاده کنیم. در این بخش شما می‌توانید یک گواهی TLS معتبر را از وب‌سایت کلودفلر دریافت کرده و روی سرور یا هاست وب‌سایت خود نصب کنید. گواهی TLS موجب خواهد شد که تمامی اطلاعات بینِ کلودفلر و سرور وب‌سایت شما به‌صورت رمزنگاری شده منتقل شوند. به‌عبارت دیگر این گواهی نقشی در رمزگذاری داده‌ها بین مرورگر کاربر و کلودفلر نخواهد داشت.

    برای دریافت این گواهی، همان‌طور که در شکل زیر نیز نشان داده شده است، روی دکمه‌ی Create Certificate کلیک کنید.

     

    فعالسازی و نصب ssl رایگان در کلودفلر

     

    یکی دیگر از گزینه‌هایی که در همین قسمت قرار گرفته است، Authenticated Origin Pulls است. در صورتی‌که این گزینه را به‌صورت فعال درآورید، تمامی Request های ارسال شده از سمت مرورگر کاربر به سرور وب‌سایت، ابتدا از کلودفلر عبور خواهد کرد.

     

    مدیریت Request ها در Cloudflare

     

    تا این قسمت صرفاً تنظیماتی را برای شروع کار و دریافت گواهی SSL/TLS انجام داده‌ایم. اما هنوز وارد گام‌های عملی برای دریافت این گواهی نشده‌ایم. برای اینکه گواهینامه‌ی SSL رایگان خود را دریافت کنید، گام‌های زیر را به ترتیب طی کنید:

     

    گام اول: اگر مراحل قبلی را به‌صورت کامل انجام داده باشید، صفحه‌ای برای شما به نمایش درخواهد آمد که نمونه‌ی آن را در شکل زیر می‌بینید.

    در این صفحه موارد زیر را انجام دهید:

    • ابتدا گزینه‌ی Generate Private Key and CSR with Cloudflare
    • دامنه‌ی خود را از قسمت Hostname انتخاب کنید.
    • با استفاده از منوی کشویی قسمت Certificate Validity، مدت اعتبار دامنه را مشخص کنید.
    • و در نهایت روی گزینه‌ی Create کلیک کنید.

     

    گام دوم: حالا در صفحه‌ی جدید، اطلاعات مربوط به Private Key و همچنین Origin certificate برای شما درج شده است. کاری که در این مرحله باید انجام دهید این است که تمامی اطلاعات درج شده در این دو قسمت را کپی کرده و در یک فایل متنی مانند Notepad قرار دهید.

     

    Private Key گواهی ssl در کلودفلر

     

    نصب گواهی SSL کلودفلر روی هاست با استفاده از cPanel

     

    حالا وارد داشبورد cPanel خود شده و از قسمت Security، گزینه‌ی SSL/TLS را انتخاب کنید. نحوه‌ی دسترسی به این گزینه در شکل زیر نشان داده شده است:

     

    نصب ssl رایگان کلودفلر در Cpanel

     

    در صفحه‌ی جدید، گزینه‌های مختلفی وجود دارد که از میانِ آنها باید روی Manage SSL Sites کلیک کنید.

     

    مدیریت ssl رایگان در کلودفلر

     

    در صفحه‌ی جدید به نمایش درآمده، گزینه‌های مختلفی وجود دارد که نحوه‌ی تنظیم موارد لازم در این قسمت، در ادامه توضیح داده شده است:

    • Domain

    با استفاده از منوی کشویی قرار گرفته در این قسمت، باید نام دامنه‌ای را که قصد فعال‌سازی گواهی رایگان SSL کلودفلر روی آن دارید، انتخاب کنید.

    • Certificate (CRT)

    در این قسمت باید کُدهایی را که در وب‌سایت کلودفلر و در قسمت Certificate Origin به‌دست آوردید، کپی کنید.

    • Private Key (KEY)

    در این قسمت نیز باید کلیدهای خصوصی به‌دست آمده از کلودفلر را قرار دهید. این اطلاعات در قسمت Private Key به شما نشان داده شد.

    پس از آنکه تمامی اطلاعات موردنیاز را کامل کردید، روی گزینه‌ی Install Certificate کلیک کنید.

     

    نصب گواهینامه ssl در کلودفلر

     

    در صفحه‌ی بعدی باید پیامی مبنی بر نصب موفقیت آمیز گواهی SSL را دریافت کنید. نمونه‌ی این پیغام در شکل زیر نشان داده شده است:

     

    پایان مراحل نصب و فعالسازی ssl در Cloudflare

     

    جمع‌بندی

     

    امروزه استفاده از وب‌سایت برای توسعه‌ی تمامی کسب‌وکارها به یک امر ضروری تبدیل شده است. حتی کسب‌وکارهایی که مدت‌های زیادی است که در بازار فعالیت دارند و به یک برند شناخته شده تبدیل شده‌اند نیز وب‌سایتی دارند که یا بیشتر نقش اطلاع رسانی برند را برای آنها به همراه دارد یا از آن برای فروش محصولات و خدمات خود استفاده می‌کنند. در این میان حفظ امنیت اطلاعات کاربران یکی از مسائل بسیار مهمی است که هم در اعتمادسازی کاربران و هم در نتایج سئوی وب‌سایت نقشی حیاتی به همراه دارد. برای این منظور باید از یک گواهی SSL روی وب‌سایت خود استفاده کنید. اگر چه همیشه پیشنهاد می‌شود تا از گواهی‌های غیررایگان SSL برای کسب‌وکارها استفاده شود، اما با این حال SSL رایگان نیز می‌تواند با استفاده از پروتکل HTTPS، وب‌سایت شما را ایمن کند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله از وب‌سایت آکادمی SSL نحوه‌ی نصب گواهی SSL رایگان را با استفاده از کلودفلر، به‌صورت جامع و تصویری به شما آموزش داده‌ایم.

     

    سؤالات متداول

     

    • گواهی SSL رایگان کلودفلر چیست؟

    وبسایت کلودفلر، جهت فعال سازی پروتکل https، قابلیت ارائه و نصب یک گواهی امنیتی دیچیتال تحت عنوان ssl رایگان را فعال کرده است.

    • SSL رایگان با SSL غیررایگان چه تفاوتی دارد؟

    انواع مختلفی از گواهی‌های SSL غیر رایگان وجود دارد که بیشتر برای کسب‌وکارها و شرکت‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که این گواهی‌ها با SSL رایگان دارند این است که SSL رایگان علاوه بر رمزگذاری داده‌ها، فقط مالکیت دامنه‌ی انتخابی را تائید می‌کند. اما SSL های تجاری، علاوه بر این موارد، قانونی بودن کسب‌وکارها را نیز تایید می‌کنند. همچنین طبق تجارب عده ای از سئوکاران، استفاده از گواهینامه های پولی و اختصاصی، اعتبار بهتری دارد.

  • آموزش نصب SSL بر روی IIS

    آموزش نصب SSL بر روی IIS

    نصب گواهی ssl در iis به عنوان وب سرور ویندوزی باعث اجرا و فعال سازی پروتکل https بر روی وبسایت شما می شود. شما می توانید انواع گواهینامه ssl را بر روی (Internet Information Services) یا iis نصب کرده و وبسایت هایی که روی این وب سرور میزبانی می شوند را به https تجهیز کنید.

    امروزه داشتن یک وب سایت امن که در آن از پروتکل HTTPS استفاده می‌شود، به یک الزام در کسب و کارها تبدیل شده است. برای این منظور باید یک گواهی SSL معتبر بر روی وب سایت نصب شود. در این مقاله از وب سایت آکادمی SSL خواهید آموخت که چگونه از IIS 10 برای ایجاد درخواست گواهی امضا (CSR) استفاده کرده و سپس گواهی SSL خود را بر روی Windows Server 2016 نصب کنید. نسخه های جدید ویندوز سرور نیز تفاوت چندانی با این آموزش نداشته و می توانید از مراحل زیر برای آنها استفاده کنید.

     

    گام اول: ایجاد CSR با استفاده از IIS در Windows Server 2016

     

    برای این منظور مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

    • در استارت منو ویندوز، عبارت Internet Information Service را تایپ کنید. سپس IIS Manager را باز کنید.
    • در پنجره‌ی IIS Manager، با استفاده از منوی درختی Connection که در سمت چپ پنجره قرار دارد، نام سرور را یافته و بر روی آن کلیک کنید. انجامِ این کار در شکل زیر نشان داده شده است.

     

    مراحل فعال سازی اس اس ال در وب سرور iis

     

     

    • حالا از بخش میانی پنجره، به قسمت IIS بروید و بر روی گزینه‌ی Server Certificates دو بار کلیک کنید. این گزینه در شکل بالا نشان داده شده است.
    • حالا از منوی سمت راست پنجره‌ی Certificates Server، روی لینک Create Certificate Request کلیک کنید. جانمایی این لینک در شکل زیر نشان داده شده است.

     

    ساخت certificate request در iis و ویندوز سرور

     

    • با انجامِ این کار، پنجره‌ی Request Certificate باز خواهد شد. در گامِ بعدی، در قسمت Distinguished Name Properties اطلاعات درج شده در جدول زیر را وارد کنید:
    نحوه‌ی تکمیلفاکتور
    نام کامل دامنه به‌عنوان مثال

    www.sslacademy.net
    Name
    نام قانونی شرکت ثبت شدهOrganization
    نام بخش موردنظر در سازمان. به‌عنوان مثال می‌توانید در این بخش مواردی مانند IT یا Web Security را وارد کنید. همچنین می‌توانید این قسمت را خالی بگذارید.Organizational unit
    شهری که شرکت شما به‌صورت قانونی در آن قرار گرفته استCity/locality
    استانی که شرکت شما به‌صورت قانونی در آن قرار گرفته استState/province
    کشوری که شرکت شما به‌صورت قانونی در آن ثبت شده استCountry

    بعد از تکمیل اطلاعات، بر روی کلید Next کلیک کنید. پنجره‌ی Request Certification و مواردی که باید تکمیل کنید در شکل زیر نشان داده شده است:

     

     

    distinguished name در iis

     

    • با انجام کامل مرحله‌ی پنجم، پنجره‌ی Cryptographic Service Provider Properties باز خواهد شد. گزینه‌های این پنجره را به صورت نشان داده شده در شکل زیر تکمیل کرده و سپس بر روی کلید Next کلیک کنید.

    تکمیل Request Certification برای نصب ssl در iis

    • در پنجره‌ی Specify a file name for the certificate request بر روی کلید سه نقطه (…) کلیک کنید و سپس محل ذخیره‌ی فایل CSR خود را وارد کرده و در پایان گزینه‌ی Finish را انتخاب کنید.

    توجه: محل ذخیره‌ی فایل CSR.txt را به‌خوبی به یاد بسپارید. همچنین در نظر داشته باشید که محل ذخیره‌ی پیش فرض برای این فایل، مسیر C:\Windows\System32 است. این پنجره در شکل زیر نشان داده شده است.

    ذخیره فایل CSR در iis برای فعال سازی ssl

     

    • از یک ویرایشگر متن مانند Notepad برای باز کردن فایل استفاده کنید و متن قرار گرفته بین قسمت‌های —–BEGIN NEW CERTIFICATE REQUEST—– و —–END NEW CERTIFICATE REQUEST—– را کپی کرده و در فرم سفارش DigiCert قرار دهید. در شکل زیر می‌توانید نمونه‌ی متن قرار گرفته بین این دو تگ را مشاهده کنید.

     

    کد csr در وب سرور iis

    • پس از دریافت گواهی SSL، می‌توانید آن را نصب کنید.

     

    گام دوم: نحوه‌ی نصب و پیکربندی گواهی SSL در ویندوز سرور 2016 با استفاده از IIS

     

    پس از آنکه گواهی SSL شما تائید و صادر شد، در گام اول باید آن را بر روی Windows Server 2016 نصب کنید و در گام بعدی باید سرور برای استفاده از آن پیکربندی شود. در ادامه‌ی این مقاله از وب سایت آکادمی SSL می‌خواهیم نحوه‌ی انجامِ این کار را توضیح دهیم. برای این منظور مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

    • یکی از فایل‌هایی که پس از صدور گواهی SSL دریافت می‌کنید، یک فایل با پسوند cer است. این فایل را در سروری که فایل CSR را ایجاد کرده‌اید، ذخیره کنید.
    • در منوی ویندوز، عبارت Internet Information Services (IIS) Manager را تایپ کرده و IIS را باز کنید.
    • از ساختار درختی قرار گرفته در سمت چپ صفحه، نام سرور خود را پیدا کرده و آن را انتخاب کنید.
    • در قسمت میانی پنجره، بخش IIS را انتخاب کرده و روی گزینه‌ی Server Certificates دو بار کلیک کنید.

    تمامی این مراحل در شکل زیر نشان داده شده است.

    server certificate در iis

     

    • حالا در پنجره‌ی Server Certificates، از منوهای سمت راست گزینه‌ی Actions را یافته و بر روی لینک Complete Certificate Request کلیک کنید. این لینک در شکل زیر نشان داده شده است.

    compelete certificate در گواهینامه ssl iis

    • بعد از انجامِ این کار، پنجره‌ی Complete Certificate Request باز خواهد شد. اطلاعات خواسته شده در این پنجره را مطابق با توضیحات جدول زیر پر کنید:
    نحوه‌ی تکمیلفاکتور
    مسیر فایل با پسوند .cer خود را در این قسمت وارد کنیدFile name containing the …
    در این قسمت یک نام برای گواهی خود انتخاب کنیدFriendly Name
    از منوی کشویی این قسمت، گزینه‌ی Web Hosting را انتخاب کنیدSelect a certificate store …

     

    این پنجره به همراه گزینه‌های قرار گرفته در آن در شکل زیر نشان داده شده است:

     

    specify certificate authority در iis

    تا این مرحله توانسته‌اید گواهی SSL خود را با موفقیت نصب کنید. در ادامه باید این گواهی را به سایت اختصاص دهید. مراحل بعدی انجامِ این کار را به‌صورت گام به گام توضیح خواهد داد.

     

    • در پنجره‌ی IIS، در ساختار درختی سمت چپ (قسمت Connection)، نام سروری که گواهی روی آن نصب شده است را انتخاب کرده و با کلیک کردن بر روی علامت فلش کناری، آن را گسترش دهید. سپس گزینه‌ی Sites را گسترش دهید و در نهایت وب سایتی را که می‌خواهید گواهی SSL را بر روی آن فعال کنید، انتخاب کنید.
    • سپس از ساید بار سمت راست (قسمت Actions)، گزینه‌ی Bindings را انتخاب کنید.

     

    default website در وب سرور iis

     

    این گزینه‌ها در شکل زیر نشان داده شده است.

    • در این‌صورت پنجره‌ی Site Binding برای شما باز شده است. در این پنجره بر روی کلید Add کلیک کنید. این پنجره به همراه کلید موردنظر در شکل زیر نشان داده شده است.

    site binding

    • حالا پنجره‌ی Add Site Binding برای شما باز شده است. اطلاعات خواسته شده در این پنجره را مطابق جدول زیر کامل کرده و در نهایت بر روی کلید OK کلیک کنید.
    نحوه‌ی تکمیلفاکتور
    از منوی کشویی این قسمت، گزینه‌ی HTTPS را انتخاب کنیدType
    در این قسمت آدرس IP وب سایت و یا All Unassigned را انتخاب کنیدIP Address
    در این قسمت پورت 443 را وارد کنید. توجه کنید که شماره پورتی که ترافیک روی آن توسط SSL ایمن‌سازی شده، 443 استPort
    از منوی کشویی این قسمت، گواهی SSL خود را انتخاب کنیدSSL Certificate

     

    این پنجره به همراه گزینه‌ها و نحوه‌ی تکمیل آنها، در شکل زیر نشان داده شده است.

    add site binding در وب سرور IIS

     

    بدین ترتیب نصب گواهی SSL شما انجام شده و همچنین سرور شما به‌صورت صحیح با استفاده از IIS پیکربندی شده است. از این لحظه به بعد گواهی SSL بر روی وب سایت شما فعال است و تمام اطلاعات بین سرور و کلاینت به‌صورت رمزنگاری شده منتقل خواهد شد.

     

    نکته‌ی مهم: اگر گواهی SSL شما از نوع Multi Certificates باشد نیز مراحل انجامِ کار دقیقاً به همین صورت است. تنها در پنجره‌ی Add Site Binding دو نکته وجود دارد:

    نکته‌ی اول: در قسمت Host Name، هاست خود را وارد کنید.

    نکته‌ی دوم: گزینه‌ی Require Server Name Indication را نیز به‌صورت علامت‌دار درآورید.

    نحوه‌ی انجامِ این کار در شکل زیر نشان داده شده است:

    اضافه کردن SITE BINDING در IIS

    جمع بندی

     

    داشتن یک گواهی SSL بر روی وب سایت یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه داشت. اما بعد از تهیه‌ی گواهی SSL، باید آن را نصب و پیکربندی لازم را نیز بر روی سرور انجام دهید. یکی از روش‌های انجامِ این کار، استفاده از IIS یا همان Internet Information Service است. با توجه به جزئیاتی که برای انجامِ این کار وجود دارد، در این مقاله از وب سایت آکادمی SSL، به آموزش نصب SSL بر روی IIS را به‌صورت کاملاً تصویری و گام به گام ارائه شده است.

     

    سؤالات متداول

     

    گواهی SSL در IIS چیست؟

     

    گواهینامه SSL یک گواهی دیجیتال است که باعث رمزگذاری (Encryption) داده های منتقل شده بین سرور و کلاینت ( کاربر ) می شود.

     

    آیا امکان نصب و فعال سازی ssl رایگان در وب سرور iis وجود دارد؟

     

    بله شما می توانید با خرید یک سرور ویندوزی، تنظیمات لازم برای فعال سازی اس اس ال رایگان را پیاده سازی کنید.

     

  • آموزش نصب SSL در دایرکت ادمین

    آموزش نصب SSL در دایرکت ادمین

     

    امروزه استفاده از وب سایت برای تمامی کسب و کارها موضوعی ضروری است. دلیل آن هم این است که بسیاری از مردم به‌جای اینکه مانند گذشته در بازارهای سنتی به‌دنبالِ خرید محصولات موردنیاز خود باشند، بیشتر تمایل دارند تا این کار را از طریق اینترنت و وب سایت‌ها انجام دهند. اما یکی از موضوعات مهم در تمامی وب سایت‌ها و به‌خصوص وب سایت‌های فروشگاهی، امنیتِ اطلاعات کاربران است. برای این منظور باید از پروتکل HTTPS در وب سایت خود استفاده کنید. از طرفِ دیگر برای استفاده از این پروتکل، لازم است تا یک گواهی SSL بر روی وب سایت خود قرار دهید. در این مقاله می‌خواهیم در مورد آموزش نصب SSL در دایرکت ادمین، هم در ورژن قدیمی و هم در ورژن جدید به شما توضیح دهیم.

     

    HTTPS و HTTP در دایرکت ادمین 

     

    همان‌طور که در مقدمه‌ی این مقاله نیز عنوان گردید، امنیت اطلاعات کاربران یکی از موارد مهمی است که در تمامی وب سایت‌ها باید مورد توجه قرار گیرد. اهمیت این موضوع تا اندازه‌ای است که تمامی مرورگرها در حال اضافه کردن تمهیداتی هستند که صاحبین وب سایت‌ها را به داشتن این پروتکل ترغیب کنند. به‌عنوان نمونه اگر بخواهید با استفاده از مرورگر گوگل کروم به یک وب سایت که از پروتکل HTTP استفاده می‌کند دسترسی پیدا کنید، با پیغام اخطاری مبنی بر عدم امنیت وب سایت مواجه خواهید شد. همین موضوع می‌تواند باعث شود که بسیاری از کاربران از ورود به وب سایت شما اجتناب کنند.

    مقاله پیشنهادی : http چیست؟

    پروتکل‌ها به بیان ساده، قواعد و قوانین مربوط به تبادل اطلاعات بین کلاینت و سرور را در دنیای وب بیان می‌کنند. با توجه به باگ‌های امنیتی موجود در پروتکل HTTP، در سال 1995 پروتکل HTTPS رونمایی شد. با استفاده از این پروتکل، حالا دیگر تمامی تبادلات اطلاعاتی بین Server و Client به‌صورت کاملاً مطمئن و رمزگذاری شده با استفاده از Encryption انجام می‌شود. به بیانِ دیگر حتی اگر داده‌های منتقل شده بین کلاینت و سرور توسط فرد سومی به هر طریق شنود شود، با توجه به رمزگذاری این اطلاعات، امکانِ خواندن آنها مقدور نیست.

    مقاله پیشنهادی : https چیست؟

    معرفی گواهی SSL و مزایای نصب در دایرکت ادمین

     

    برای اینکه انتقال دیتا در وب سایتِ شما به‌صورت ایمن انجام شود، شما به نصب یک گواهی SSL معتبر بر روی وب سایت خود نیاز دارید. SSL مخفف عبارت Secure Sockets Layer است. به‌عبارت دیگر اگر این گواهی را بر روی وب سایت خود نصب کنید، این داده‌ها به‌صورت انکریپت شده بین سرور و کلاینت رد و بدل خواهند شد.

    وب سایت‌هایی که این گواهی را نصب کرده‌اند، به روش‌های مختلفی قابل شناسایی هستند. یکی از اولین و مهم‌ترین مشخصه‌های آنها، نمایش پروتکل امنِ HTTPS در ابتدای URL آنها است. بنابراین اگر وب سایتی را مشاهده کردید که در ابتدایِ URL، عبارت HTTPS آمده بود، تبادلات اطلاعات در این وب سایت به‌صورت رمزنگاری شده است.

    دقت به این نکته ضروری است که گواهی SSL یکی از مؤلفه‌های بسیار مهم در امنیت یک وب سایت است. اما وب سایت‌هایی که از این گواهی بر روی وب سایت خود استفاده می‌کنند، علاوه بر امنیت بیشتر، مزیت‌های دیگری را نیز دریافت می‌کنند. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

     

    دریافت ساده‌تر اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی

     

    وقتی یک کاربر ایرانی می‌‎خواهد از وب سایت شما خریدی انجام دهد، برای اعتماد بیشتر به شما و کسب و کارتان، به‌دنبال اینماد یا همان نماد اعتماد الکترونیکی در وب سایت خواهد بود. بنابراین داشتن این نماد برایِ وب سایت شما یکی از موضوعاتی است که می‌تواند سبب اعتماد بیشتر مشتریان و در نتیجه رسیدن به فروش بیشتر شود. یکی از فاکتورهای مهم در گرفتن این نماد، استفاده از پروتکل امن HTTPS در وب سایت است.

     

    بهبود وضعیت سئوی وب سایت

     

    یکی دیگر از مواردی که استفاده از گواهی SSL برای وب سایت شما به همراه خواهد داشت، بهبود وضعیت سئوی وب سایت است. جالب است بدانید که گوگل اعلام کرده است که استفاده از پروتکل HTTP می‌تواند موجب شود تا ترافیک بازدید کنندگان به سمت وب سایت شما کاهش یابد. این پالیسی به‌دلیل اهمیت دادن گوگل به حفاظت از اطلاعات کاربران توسط این شرکت در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر به سئوی وب سایت خود اهمیت می‌دهید، قبل از هر چیز باید گواهی SSL معتبری را بر روی وب سایت خود نصب کنید.

     

    اطمینان بیشتر کاربران

     

    البته به این موضوع به‌صورت تلویحی در همین مقاله اشاره شد، اما به‌عنوان مهر تائید محکمی بر همه‌ی آنچه که قبلاً عنوان شد، باید در نظر داشته باشید که اعتماد کاربران به وب سایت شما یکی از مهم‌ترین مواردی است که در فروشِ بیشتر محصولات شما تأثیر زیادی دارد. بنابراین برای اینکه به فروش بیشتر محصولات یا خدمات خود دست پیدا کنید، حتماً لازم است تا از پروتکل HTTPS بر روی وب سایت خود استفاده کنید.

     

    آموزش نصب SSL رایگان در دایرکت ادمین ورژن قدیم

     

    برای نصب SSL، ابتدا باید آن را خریداری کنید. البته می‌توانید از گواهی SSL رایگان هم استفاده کنید، اما اگر وب سایت شما نیاز به امنیت بالایی دارد، حتماً استفاده از گواهی غیررایگان SSL را به شما توصیه می‌کنیم.

    بعد از اینکه تهیه گواهی SSL بصورت رایگان یا پولی شما با موفقیت به پایان رسید، فایل‌های مربوط به آن توسط شرکتی که خریدتان را از آن انجام داده‌اید در اختیار شما قرار خواهد گرفت. این فایل‌ها شامل CA Root، Certificate و همچنین فایل Key است. پس از به‌دست آوردن این فایل‌ها، می‌توانید ادامه‌ی این مقاله در مورد آموزش نصب SSL در دایرکت ادمین را پیگیری کنید.

    اگر همچنان از پنل دایرکت ادمین (Direct Admin) ورژن قدیمی استفاده می‌کنید، برای نصب گواهی SSL بر روی وب سایت خود باید مراحل زیر را انجام دهید:

    • ابتدا وارد پنل مدیریتی دایرکت ادمین خود شوید. در این پنل منوی Account Manager را پیدا کرده و بر روی گزینه‌ی SSL Certificates کلیک کنید. نحوه‌ی انجامِ این کار در شکل زیر نشان داده شده است:

     

     

    فعال سازی ssl رایگان در کنترل پنل دایرکت ادمین هاست

     

     

    • بعد از انتخاب این گزینه، وارد پنجره‌ی SSL Certificate خواهید شد. در این پنجره، گزینه‌ی Paste a pre-generated certificate and key را یافته و بر روی آن کلیک کنید. حالا کافی است که از فایل‌هایی را که پس از تهیه گواهی SSL در اختیار شما قرار داده شده است، فایل‌های Key و Certificate را کپی کرده و در قسمت‌هایی که برای این فایل‌ها در نظر گرفته شده است، قرار دهید. این موضوع در شکل زیر نشان داده شده است.

     

    مراحل فعالسازی گواهینامه ssl رایگان در دایرکت ادمین

     

    • در نهایت روی گزینه save کلیک کنید. اگر تیک گزینه Force SSL with https redirect را بزنید و سپس گزینه Save را انتخاب کنید، ریدایرکت به https نیز به صورت خودکار انجام می‌شود.

     

    ریدایرکت http به https در دایرکت ادمین

     

    برای بررسی نحوه عملکرد صحیح در سایت های وردپرسی می توانید از مقاله آموزش افزونه Really Simple SSL در وردپرس، راهنمای جامع و کامل را بررسی نمایید.

     

    آموزش تصویری نصب SSL رایگان و فعالسازی در دایرکت ادمین ورژن جدید

     

    حالا اجازه دهید تا به سراغِ دایرکت ادمین ورژن جدید برویم و آموزش نصب SSL در دایرکت ادمین را بر روی این ورژن یاد بگیریم. برای این منظور گام‌های زیر را طی کنید:

    • وارد کنترل پنل دایرکت ادمین شوید. بعد از آن در منوی Account Manager بر روی کلیدِ SSL Certificate کلیک کنید. نحوه‌ی انجامِ این کار در شکلِ زیر نشان داده شده است.

     

    مراحل نصب کردن اس اس ال در Direct admin ورژن جدید

     

    • در این‌صورت یک صفحه‌ی جدید برایِ شما باز خواهد شد. در این صفحه گزینه‌ی Paste a pre-generated certificate and key را یافته و فایل‌ Key و همچنین Certificate دریافت شده بعد از خرید را در بخش‌هایی که به همین منظور در نظر گرفته شده است، کپی کنید. در نهایت بر روی گزینه‌ی Save کلیک کنید. نحوه‌ی انجامِ این کار در شکل زیر نشان داده شده است.

     

    آموزش تصویری نصب ssl رایگان در Direct admin ورژن جدید

     

    • حالا بر روی گزینه‌ی CA Root Certificate در بالای صفحه کلیک کنید. پس از انجامِ این کار، صفحه‌ای جدید برای شما به نمایش درخواهد آمد. در این صفحه فایل CA Root دریافت شده پس از خرید گواهی SSL خود را کپی کرده و در نهایت بر روی گزینه‌ی Save کلیک کنید. این موضوع نیز در شکل زیر نشان داده شده است.

     

    نصب و اجرای ssl در Direct admin جدید

     

    جمع‌بندی

     

    استفاده از پروتکل HTTPS یکی از موارد بسیار مهم در تمامی وب سایت‌ها است. استفاده از این پروتکل علاوه بر اینکه انتقال اطلاعات را به‌صورت امن انجام خواهد داد، همچنین مزیت‌های دیگری از جمله بهبود وضعیت سئوی وب سایت شما نیز خواهد داشت. برای اینکه وب سایت شما از این پروتکل استفاده کند، باید یک گواهی معتبر SSL را بر روی وب سایت خود نصب کنید. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله به آموزش نصب SSL در دایرکت ادمین، هم در ورژن قدیم و هم در ورژن جدید پرداختیم و نحوه‌ی انجامِ این کار را به‌صورت تصویری به شما آموزش دادیم.

     

    سؤالات متداول

     

    چطور پروتکل HTTPS را بر روی وب سایت خود در دایرکت ادمین فعال کنیم؟

    برای این منظور می توانید گواهی ssl را بصورت رایگان یا پولی تهیه کرده و با بررسی مراحل ذکر شده در این مقاله، پروسه نصب را انجام دهید.

    آیا امکان نصب ssl رایگان در Direct Admin وجود دارد؟

    بله ! بسیاری از شرکت های هاستینگ، در کنار سرویس هاست و میزبانی به شما یک گواهی ssl رایگان می دهند. برای نصب می توانید بصورت شخصی، یا با ارسال تیکت درخواست فعال سازی اس اس ال را در کنترل پنل دایرکت ادمین، اعلام نمایید.

     

  • آموزش نصب ssl در سی پنل

    آموزش نصب ssl در سی پنل

    نصب و فعال سازی SSL در سی پنل ( Cpanel )، موضوع مورد بحث ما در این مقاله از وبسایت آکادمی SSL است. یکی از کنترل پنل های بسیار محبوب و پر استفاده در سایت های بزرگ و کوچک، سی پنل است که عده ی زیادی از کاربران، مدیریت فایل های هاست و سرور خود را از این طریق، انجام می دهند. استفاده از گواهی SSL جهت فعال سازی https در وبسایت، یکی از موارد با اهمیت و اساسی در حفظ امنیت سایتها می باشد. از همین رو با مطالعه این نوشته می توانید با نحوه اجرا و نصب این گواهی، روی سایت خود آشنا شوید.

     

    گواهی SSL در سی پنل چیست؟

     

    تبادل اطلاعات بین کلاینت و سرور در دنیای اینترنت بر اساسِ قواعد و قوانین مشخصی انجام می‌شود. این قوانین را پروتکل‌ها تعیین می‌کنند. قدیمی‌ترین و البته شاید شناخته شده‌‌ترین پروتکل اینترنتی، HTTP است. زمانی که شما اقدام به خرید هاست یا سرور برای راه اندازی سایت خود می کنید، بصورت خودکار پروتکل http در وبسایتتان فعال خواهد شد و بدون نیاز به تغییرات در کنترل پنل Cpanel، تمامی آدرس های سایت شما با http نمایش داده می شود.

    اطلاعات بیشتر در باره این پروتکل را اینجا بخوانید : http چیست؟

    اما این پروتکل دارای مشکلات امنیتی نیز بود. به‌همین دلیل و با توجه به اینکه حفظ امنیت اطلاعات در شبکه‌های اینترنت یکی از الزامات اساسی در این دنیا است، رویکرد و سیاست مرورگرها و مهندسین اینترنت نیز به‌نوعی بوده است که این نیاز کاربران را پوشش دهد. در همین راستا پروتکل HTTPS ابداع و به دنیا معرفی گردید.

    با استفاده از این پروتکل اطلاعات بین Client و Server به‌صورت رمزنگاری شده رد و بدل خواهد شد. به‌عبارت دیگر هیچ فرد ثالثی اولاً نمی‌تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد و ثانیاً اگر هم بتواند این اطلاعات را شنود کند، با توجه به اینکه کلیدِ رمزنگاری این داده‌ها فقط در سرور قرار دارد، امکانِ خواندن آنها برای او مقدور نیست.

    اما آنچه که استفاده از پروتکل امن HTTPS را برای وب سایت شما برقرار می‌کند، گواهی SSL است. به‌عبارت دیگر اگر شما بخواهید وب سایتتان با استفاده از این پروتکل کار کند، لزوماً باید یک گواهی SSL معتبر را بر روی وب سایتتان نصب کنید. شما می‌توانید این گواهی را از وب سایت‌های معتبر و یا هاستینگ‌هایی که نمایندگی SSL را دریافت کرده‌اند، خریداری کنید و پس از تهیه، اقدام به نصب و فعال سازی آن در سی پنل نمایید.

    هنگامی که گواهی SSL با موفقیت در کنترل پنل Cpanel شما نصب شد، پس از ورود به وب سایت مشاهده خواهید کرد که نامِ پروتکل HTTPS در ابتدای URL وب سایت نشان داده می‌شود. بدین ترتیب تمامی پروسه‌ی انتقال اطلاعات در وب سایت شما با استفاده از پروتکل‌های رمزگذاری و Encryption داده ها انجام خواهد شد.

    آشنایی با پروتکل https در : https چیست؟

     

    معرفی کنترل پنل سی پنل ( Cpanel )

    سی پنل یکی از محبوب‌ترین پنل‌های وب هاستینگ است که در سرتاسر دنیا به‌صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه این کنترل پنل بر پایه‌ی سیستم عامل لینوکس طراحی شده است، امکان استفاده از آن در مدیریت هاست‌های لینوکسی وجود دارد. استفاده از این کنترل پنل به شما این امکان را خواهد داد که به هر آنچه برای مدیریت هاست لینوکسی خود نیاز دارید، در یک محل واحد دسترسی پیدا کنید. بنابراین استفاده از سی پنل کارِ شما را در مدیریت هاست بسیار راحت خواهد کرد.

    اگر بخواهیم موضوع را کمی فنی‌تر بررسی کنیم باید بگوییم که سی پنل در واقع یک رابط گرافیکی یا GUI است که بر پایه‌ی سیستم عامل لینوکس بنا نهاده شده است. با استفاده از cPanel این امکان را خواهید داشت که به انتشار مطالب در وب سایت خود بپردازید، بتوانید دامنه‌های مربوط به خود را مدیریت کنید و همچنین با استفاده از آن قادر خواهید بود تا به انتشار وب سایت‌های خود بپردازید.

    اما دلیل اینکه در این قسمت از مقاله در مورد کنترل پنل سی پنل توضیح دادیم این است که می‌خواهیم آموزش نصب SSL در سی پنل را توضیح دهیم. نحوه‌ی انجامِ این کار در قسمت بعدی ارائه گردیده است.

     

    آموزش تصویری نصب SSL در سی پنل

    حالا که با کلیاتی در مورد گواهی SSL و همچنین کنترل پنل سی پنل آشنا شدید، به بررسی آموزش نصب SSL  و مراحل فعال سازی این گواهی بصورت رایگان خواهیم پرداخت.

    بعد از خریدِ گواهی SSL، سه فایل در اختیار شما قرار خواهد گرفت. این فایل‌ها شامل CA Root، Key  نیز فایل Certificate است. حالا برای نصب این گواهی بر روی وب سایتتان با استفاده از کنترل پنل cPanel گام‌های زیر را به ترتیب انجام دهید:

    گام اول : وارد پنل cPanel خود شوید. حالا از قسمت Security بر روی گزینه‌ی SSL/TLS کلیک کنید. نحوه‌ی دسترسی به این گزینه در شکل زیر نشان داده شده است:

    نحوه نصب گواهی ssl در سی پنل

     

    گام دوم: در صفحه‌ی باز شده بر روی گزینه‌ی Manage SSL sites کلیک کنید. انجامِ این کار نیز در شکل زیر نشان داده شده است.

     

    مراحل فعال سازی اس اس ال در Cpanel

     

    گام سوم: نام دامین خود را در قسمت Domain وارد کنید و برای نصب SSL رایگان گزینه Autofill by Domain را انتخاب کنید.

     

    آموزش مراحل نصب ssl در کنترل پنل Cpanel

    گام چهارم: در قسمت Certificate نیز گواهی CRT دریافت شده را قرار دهید. نکته‌ای که در این قسمت باید به آن توجه کنید این است که هیچ کاراکتر اضافه و یا فاصله‌ای نباید در گواهی ایجاد شود. نحوه‌ی انجامِ گام 3 و 4 در شکل زیر نشان داده  شده است:

    چطور گواهی ssl را در سی پنل فعال کنیم؟

     

    گام چهارم: Private Key یا همان کلید خصوصی را که پس از خرید گواهی SSL دریافت کرده‌اید، در قسمت Private Key (KEY) وارد کنید؛ مانندِ شکل زیر:

     

    آموزش نصب https در Cpanel

     

    گام پنجم: در نهایت، از قسمت Certificate Authority Bundle (CABUNDLE) استفاده کنید و به ترتیب گواهی غیر مستقیم و نیز کُدهای Root دریافتی را در این قسمت قرار دهید. چگونگی انجامِ این کار نیز در شکل زیر نشان داده شده است.

     

    حالا کافی است که بر روی کلید Install Certificate کلیک کنید تا گواهی SSL بر روی وب سایت شما نصب شود.

    توجه داشته باشید که استفاده از گواهی SSL می‌تواند در موارد متعددی باعث بهبود وضعیت وب سایت شما شود. در ادامه به مهم‌ترین این موارد اشاره خواهد شد:

     

    مزایای نصب ssl در سی پنل 

     

    • اعتماد بیشتر کاربران به وب سایت

    مهم‌ترین سرمایه‌ی شما، اعتمادی است که کاربران به وب سایت و البته برند شما دارند. اولین مزیت در استفاده از پروتکل HTTPS نیز دقیقاً به همین موضوع اشاره دارد. هنگامی که کاربران وب سایت شما در ابتدای URL با پروتکل HTTPS مواجه می‌شوند، نسبت به امنیت اطلاعاتشان مطمئن خواهند شد.

     

    • استفاده‌ی بهینه از امکانات مرورگرها

    با توجه به اینکه استفاده‌ی ایمن از اینترنت از اهمیت بالایی برخوردار است، مرورگرها نیز به‌دنبال راهکارهایی هستند که صاحبین کسب و کارها را به استفاده از پروتکل HTTPS ترغیب کنند. در همین راستا، تمامی مرورگرها سیاست‌هایی را در نظر گرفته‌اند که بر اساسِ آنها، اگر وب سایتی همچنان از پروتکل HTTP استفاده کند، نخواهد توانست از تمامی امکانات مرورگرها استفاده کند. به‌عنوان نمونه در مرورگر گوگل کروم که یکی از محبوب‌ترین مرورگرها است، در صورتی که وب سایت از پروتکل HTTPS استفاده نکند، به کاربران وب سایت پیغامی مبنی بر عدمِ ایمنی وب سایت نشان می‌دهد و تنها در صورتی که کاربران مسئولیتِ استفاده‌ از وب سایت ناایمن را قبول کنند به آنها امکان دسترسی به وب سایت داده خواهد شد. واضح است که این سیاست، سهم زیادی از کاربران را از ورود به وب سایت باز خواهد داشت.

     

    • جلوگیری از کاهش اجباری ترافیک توسط گوگل

    موتور جستجوی گوگل نیز به‌عنوان معتبرترین و محبوب‌ترین Search Engine در دنیا اعلام کرده است که برای ترغیب صاحبین کسب و کارها به استفاده از پروتکل HTTPS، یک سری قوانین را در نظر گرفته است که در اولین مرحله، ممکن است ترافیک وب سایت‌های استفاده کننده از پروتکل غیرایمن HTTP با کاهش روبرو شود.

     

     

    • سهولت در دریافت اینماد

    اینماد در حقیقت یک تراست لوگو است که باعث اعتماد بیشتر کاربران به وب سایت شما خواهد شد. این لوگو سطوح مختلفی دارد که از آن به‌عنوان ستاره یاد می‌شود. برای اینکه به سطوح بالاتری از این Trust Logo دست پیدا کنید، لزوماً باید از پروتکل ایمن HTTPS در وب سایت  خود استفاده کنید.

     

     

    جمع‌بندی

     

    استفاده از گواهی SSL در وب سایت‌ و کنترل پنل Cpanel، نشان دهنده‌ی این است که تبادلات اطلاعات در وب سایت با استفاده از پروتکل امن HTTPS انجام می‌شود. انجامِ این کار مزیت‌های زیادی را برای وب سایت شما به همراه خواهد داشت که از آن جمله می‌توان به جلوگیری از افت نتایج SEO وب سایت شما توسط موتور جستجوی گوگل و البته اعتماد بیشتر کاربران به کسب و کار شما اشاره کرد. اما بعد از خرید گواهی SSL باید آن را بر روی وب سایت خود نصب کنید. در این مقاله علاوه بر اینکه به ذکر مقدماتی در خصوص پروتکل HTTPS و همچنین گواهی SSL پرداخته‌ایم، همچنین آموزش نصب SSL در سی پنل را نیز به شما ارائه کرده‌ایم.

     

     

    سؤالات متداول

     بعد از نصب SSL در سی پنل چطور مطمئن شویم که وب سایت از HTTPS استفاده می‌کند؟

    برای بررسی نصب صحیح گواهی SSL بر روی وب سایت، می‌توانید از وب سایت‌هایی مانند SSLShopper و یا SSLLabs استفاده کنید. همچنین برای مشاهده درج شدن https، می توانید از قسمت نوار آدرس مشاهدات لازم را انجام دهید.

    آیا امکان نصب گواهی ssl رایگان در سی پنل وجود دارد؟

    بله، شما می توانید طبق آموزش های درج شده در این مقاله، گواهینامه اس اس ال را در Cpanel نصب و فعال کنید.