هنگامی که تصمیم به راهاندازی یک وبسایت وردپرسی میگیرید، علاوه بر بهینهسازی وبسایت، بحث امنیت نیز بسیار مهم است. یکی از مهمترین فاکتورهایی که میتوان با بهرهگیری از آن امنیت وبسایت را تضمین کرد، گواهی SSL است. بهمنظور فعالسازی اساسال روی یک وبسایت افزونههای مختلفی از سوی سیستم وردپرس تعبیه شدهاند که با کمک آنها میتوان SSL را فعال کرد. یکی از برترین و معتبرترین افزونههای مذکور، WC SSL Seal است. در این مقاله از مجموعه مقالات آکادمی SSL به آموزش افزونه WC SSL Seal، نحوه نصب و کار با آن نیز خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید!
مروری بر مفهوم SSL و کاربرد آن
گواهینامه اساسال یکی از اجزای اصلی در فرایند رمزگذاری دادههای دیجیتالی محسوب میشود که ردوبدل اطلاعات مذکور از طریق اینترنت بین دو سیستم (کاربر و مرورگر) را ایمن میسازد. به بیان سادهتر، وجود SSL روی وبسایت خاطر کاربران و همچنین صاحب وبسایت را آسوده میکند! این پروتکل همواره در جهت محرمانه نگهداشتن اطلاعات کاربران میکوشد. گواهی مذکور امکان ایمنسازی ارتباط با مرورگر کاربر را از طریق پروتکل لایه سوکت امن یا secure sockets layer (SSL) فراهم میسازد.
بهتر است هر کسبوکار یا سازمانی که در تجارت الکترونیک فعالیت میکند، دارای یک گواهی SSL در وبسرور خود باشد تا امنیت اطلاعات مشتری، کسبوکار و همچنین امنیت دریافتها و پرداختها تضمین شود. شایان ذکر است که با آموزش افزونه WC SSL Seal میتوانید بهصورت رایگان SSL را برای وبسایت خود فعال کنید. همچنین اگر به دنبال آموزش سایر افزونه های SSL هستید، میتوانید به صصفحه مربوط به آموزش افزونه ها سر بزنید.
عملکرد اساسال به چه صورت است؟
- ابتدا یک مرورگر یا سرور بهمنظور برقراری ارتباط به یک وبسایت درخواست ارسال میکند.
- سرور وب در جواب یک نسخه کپی از گواهینامه اساسال برای مرورگر / سرور ارسال خواهد کرد.
- مرورگر / سرور گواهی SSL را دریافت کرده و آن را بهمنظور اطمینان از صحت مورد بررسی قرار میدهد. چنانچه گواهی معتبر باشد، مرورگر / سرور برای سرور وب یک پیغام ارسال خواهد کرد.
- وب سرور بهمنظور ایجاد ارتباط با مرورگر در چارچوب اساسال شروع به اتصال بهصورت رمزگذاری شده خواهد کرد.
- در نهایت اطلاعات یا دادههای رمزگذاری شده بین مرورگر / سرور و سرور وب به اشتراک گذاشته میشود.
افزونه WC SSL Seal چیست؟
اگر صاحب یک فروشگاه آنلاین هستید، یادگیری نحوه کار و نصب افزونه WC (WooCommerce) SSL Seal را به شما پیشنهاد میکنیم. طبیعتاً باتوجهبه ماهیت وبسایت فروشگاهی که عملیات پرداخت و وارد کردن شماره کارت از سوی مشتریان انجام میشود، حفظ چنین اطلاعاتی بهمنظور ایجاد خریدی امن برای کاربران بسیار حائز اهمیت است.
ناگفته نماند که افزونه WC SSL Seal امکان نمایش یک تصویر پیشفرض یا سفارشی و فعالسازی سرویس SSL را نیز فراهم میسازد. قابلذکر است که نمایش تصاویر پیشفرض و سفارشی مستقیماً زیر گزینه PLACE ORDER (محل سفارش) در صفحه پرداخت ووکامرس وبسایت شما تعبیه میشوند.
کاربرد افزونه WC SSL Seal و فعالسازی SSL
پس از یادگیری نحوه کار افزونه WC SSL Seal و فعالسازی اساسال امکان بهرهگیری از مزیتهای مختلفی به نفع وبسایت فراهم خواهد شد. در ادامه به چند مورد از این مزایا اشاره خواهیم کرد:
- تبدیل HTTP به HTTPs که در بحث سئو باتوجهبه آخرین بهروزرسانی قوانین بهینهسازی موتورهای جستوجوگر، تأثیر به سزایی در رتبهبندی وبسایت شما خواهد داشت؛ به این معنا که با نصب اساسال وبسایت شما شانس بیشتری در قرارگیری در صفحه نخست نتایج گوگل خواهید داشت.
- همانطور که گفته شد، وظیفه اصلی SSL ایمنسازی اطلاعات ارزشمند کاربران و وبسایت است. با در نظر گرفتن این مهم مشتریان با هر بار ورود به وبسایت شما تجربه ایمنتر و بهتری خواهند داشت.
- آموزش افزونه WC SSL Seal و بهرهگیری از این پروتکل در ایجاد اعتماد مشتری نیز تأثیر شایانی دارد.
- از دادههای مشتریان و اطلاعات داخلی وبسایت به بهترین شکل ممکن حفاظت خواهد شد.
- ارتباط (مرورگر به سرور) و (سرور به سرور) بهصورت رمزگذاری شده انجام میپذیرد.
مراحل نصب و راهاندازی افزونه WC SSL Seal
برای نصب و راهاندازی افزونه WC SSL Seal باید مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: دانلود افزونه WC SSL Seal
بهمنظور دانلود افزونه WC SSL Seal میتوانید به وبسایت رسمی وردپرس مراجعه کرده و از طریق گزینه Download and Extend و plugins افزونه موردنظر را پیدا کرده و آن را دانلود کنید. علاوه بر این، میتوانید نام WC SSL Seal را در گوگل جستوجو کنید یا این که بهراحتی روی لینک https://wordpress.org/plugins/wc-ssl-seal/#description کلیک کنید!
پیشنیاز اصلی شما برای نصب پلاگین WC SSL Seal در فروشگاه آنلاین داشتن نسخه وردپرس 3.0.1 یا بالاتر خواهد بود. شایانذکر است که نصب این افزونه بسیار ساده بوده و هر فردی با داشتن اطلاعات پایه میتواند آن را نصب کرده و از آن استفاده نماید. در ادامه با نحوه نصب افزونه مذکور آشنا خواهیم شد:
مرحله دوم: نصب و فعالسازی
برای نصب افزونه WC SSL Seal دو روش فوقالعاده ساده وجود دارد. شما میتوانید پلاگین مذکور را یا از طریق پیشخوان وردپرس یا از طریق افتیپی (FTP) نصب کنید. در ادامه نحوه نصب از طریق هر یک از روشهای مذکور را به شما خواهیم گفت:
نصب از پیشخوان وردپرس
۱. ابتدا به داشبورد یا پیشخوان وردپرس وارد شوید.
۲. پس از ورود به پیشخوان روی گزینه Plugins کلیک کنید.
۳. پس از ورود به بخش پلاگینها، گزینه Add new را انتخاب کنید.
۴. اکنون در بخش Install Plugins مسیر Upload > choose the zip > Activate the plugin را طی کنید.
۵. در نهایت افزونه WC SSL Seal نصب خواهد شد.
نصب از FTP
بهمنظور نصب افزونه WC SSL Seal از طریق افتیپی تنها کافی است که محتوای فایل زیپ دانلود شده را استخراج کرده و آن را در wp-content/plugins/ صفحه نصب وردپرس خود قرار دهید. سپس افزونه مذکور را از صفحه پلاگینها فعال کنید.
مرحله سوم: تنظیمات افزونه WC SSL Seal
بهمنظور اعمال تغییرات در تنظیمات افزونه WC SSL Seal تنها کافی است که وارد ووکامرس (WooCommerce) شده و در بخش Settings روی تب SSL Seal کلیک کنید.
پس از اعمال تغییرات لازم و تعیین دامنه امن، به صفحه بعدی بهمنظور ذخیره تغییرات اساسال وبسایت خود هدایت خواهید شد.
سخن پایانی
امروزه افزایش امنیت کلیه وبسایتهایی که متکی به اینترنت هستند بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که در این بستر امکان دسترسی به اطلاعات شخصی و شرکتی فراهم است. بهمنظور جلوگیری از تحقق افراد سودجو بهتر است از ابزارهای امنیتی همچون گواهینامه اساسال برای وبسایت خود استفاده کنید.
در این مقاله به آموزش افزونه WC SSL Seal، نحوه نصب و تنظیمات اولیه پلاگین مذکور پرداختیم. ناگفته نماند که اساسال در بهبود رتبه وبسایت شما در صفحات نتایج گوگل نیز مؤثر است. در آخر باید افزود که اینترنت یک دنیای بزرگ با ابزارهای مثبت بسیاری است، اما در صورتی میتوان در این دنیا پیشرفت کرد که هر قدم را امن بردارید!
شما میتوانید در هنگام نصب و راهاندازی افزونه WC SSL Seal سؤالات خود را با ما در میان بگذارید تا راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
سؤالات متداول
1- ارتباط گواهینامه SSL با رتبه وبسایت در چیست؟
گوگل در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که کلیه وبسایتها میبایست از HTTPS استفاده نمایند. دلیل اصلی این قانون این است که کاربران بتوانند وبسایتهای قابلاعتماد را از وبسایتهای ناامن تشخیص دهند. میتوان گفت که گوگل با انجام این کار یک امنیت اجباری در سرتاسر وب ایجاد کرده و ابزار اصلی آن گواهینامه اساسال است.
2- منظور از یکپارچگی در اساسال چیست؟
فعالسازی گواهینامه SSL برای یک سایت اثبات میکند که آیا اطلاعات مورد نظر در مسیر انتقال دستکاری شدهاند یا خیر. چنانچه وبسایت شما بهاندازه کافی ایمن نباشد احتمال اعمال هرگونه تغییری بر اطلاعات مذکور وجود خواهد داشت؛ در نتیجه میتوان گفت اساسال یک پروتکل یکپارچه است.