رفع خطای SSL در اندروید

خطای ssl در اندروید

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که در دستگاه‌های اندرویدی به‌صورت یک پیام در مرورگر ظاهر می‌شود این است: «your connection is not private». به این معنا که اتصال شما خصوصی نیست. این پیام ممکن است برای شما کمی گیج‌کننده باشد، زیرا حتی در جدیدترین دستگاه‌ها با آخرین به‌روزرسانی‌ها و سیستم‌عامل‌های فعلی نیز اتفاق می‌افتد. البته این مشکلی بزرگ نیست و شما به‌راحتی می‌توانید آن را در گوشی اندرویدی خود حل کنید. در این مطلب از وبسایت آکادمی SSL، راهنمای کامل حل خطای اتصال SSL در اندروید را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا به‌راحتی این خطا را برطرف کنید. پس با ما همراه باشید.

 

منظور از SSL در اندروید چیست؟

 

گواهی SSL که در معنای کلمه مخفف عبارت (Secure Sockets Layer) است، یک گواهینامه دیجیتال برای وبسایت ها می باشد که با نصب آن، پروتکل HTTPS فعال می شود. تبدیل پروتکل http به پروتکل https با استفاده از گواهی اس اس ال، باعث می شود تا تمامی ارتباطات از جمله : ارسال داده ها در محیط سایت، بصورت رمزگذاری شده (encryption) باشد. آخرین ورژن SSL در سال 1995 منتشر شده و امروزه از واژه TLS به جای آن نیز استفاده می شود.

 

 

مقاله پیشنهادی : گواهی ssl چیست؟

 

علت ایجاد خطای اتصال SSL در اندروید

 

قبل از شروع تشخیص خطای اتصال SSL در دستگاه اندرویدی خود، اولین کاری که باید انجام دهید این است که علت را مشخص کنید. خطای SSL تنها به دلیل مشکل در اتصال ایجاد نمی‌شود گاهی اوقات سروری که می‌خواهید به آن دسترسی پیدا کنید نیز ممکن است مشکلی داشته باشد.

مرورگرهای اندرویدی زمانی که کاربران سعی می‌کنند به وب‌سایتی دسترسی پیدا کنند که گواهینامه SSL را ندارد، خطای گواهی SSL نمایش می‌دهند. در این صورت، شما نمی‌توانید کاری انجام دهید. اغلب مرورگرها چنین وب‌سایت‌هایی را باز نمی‌کنند، زیرا بازدید از وب‌سایت‌هایی که گواهی SSL را نصب نکرده‌اند، ایمن نیست.

بنابراین، هر زمان که با این خطا مواجه شدید، ابتدا بررسی کنید که آیا وب‌سایت فاقد گواهینامه SSL است یا خیر. برای بررسی این موضوع، وب‌سایت‌های معتبر دیگری را باز کنید. اگر می‌توانید به این وب‌سایت‌ها دسترسی پیدا کنید، پس مشکل از وب‌سایت شما است نه دستگاه. اما اگر نمی‌توانید به آن وب‌سایت‌ها نیز دسترسی پیدا کنید، مشکل از دستگاه است و باید آن را بررسی کنید.

 

برای اینکه بدانید سایتی از ssl استفاده می کند یا خیر، در مقاله بررسی  اعتبار گواهی SSL وب سایت می توانید مراحل ذکر شده را انجام دهید.

 

از رایج‌ترین دلایل خطای اتصال SSL می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •         زمان دستگاه شما ممکن است نامعتبر باشد. به این معنی که ممکن است بین زمان دستگاه Android شما و زمان مرورگر عدم تطابق وجود داشته باشد.
  •         کوکی‌ها و حافظه پنهان مرورگر
  •         اتصال وای‌فای ناامن
  •         نرم‌افزار آنتی‌ویروس
  •         افزونه مرورگر

 

روش‌های رفع خطای اتصال SSL در اندروید

 

هنگامی که پیام خطای گواهی SSL را در گوشی اندروید خود دریافت می‌کنید، راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید این مشکل را برطرف کنید. ما 7 راه‌حل ممکن را برای شما لیست می‌کنیم. با استفاده از این روش‌ها می‌توانید به‌سرعت و به‌راحتی خطای اتصال SSL را در دستگاه خود برطرف کنید.

 

1- تاریخ و زمان بررسی کنید

 

این شایع‌ترین دلیل پشت خطاهای گواهینامه SSL است. اگر بین ساعت دستگاه شما و ساعت وب سروری که می‌خواهید به آن دسترسی پیدا کنید ناهماهنگی وجود داشته باشد، گواهی SSL وب‌سایت تأیید نمی‌شود. در نتیجه، خطای اتصال SSL را دریافت خواهید کرد. به‌خصوص پارامتر Date در اینجا بسیار مهم است، زیرا تفاوت‌های جزئی در زمان واقعاً اهمیت چندانی ندارند. فقط باید تاریخ و زمان را تصحیح کنید تا دیگر این خطا را مشاهده نکنید. با فعال‌کردن تنظیم خودکار زمان و تاریخ، می‌توانید از تغییر هر بار تاریخ و زمان خود جلوگیری کنید.

برای تغییر تاریخ و زمان در گوشی اندروید کافی است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  •         به قسمت Settings گوشی اندرویدی خود بروید
  •         Date & Time  را انتخاب کنید
  •         در نهایت گزینه automatic date & time را فعال کنید.

 

2- پاک کردن داده‌های مرورگر گوگل کروم

 

اگر با اصلاح تاریخ/زمان ارور اتصال SSL برطرف نشد، احتمالاً لازم است تا داده‌های مرورگر خود را پاک کنید. حافظه پنهان و کوکی‌ها ممکن است گاهی منجر به خطاهای SSL آزاردهنده‌ای شوند که با آن مواجه می‌شوید، بنابراین گزینه‌های حذف آنها را از مرورگر خود بیابید. مکان این گزینه‌ها بسته به مرورگری که استفاده می‌کنید متفاوت خواهد بود. اما ما در این مقاله قصد داریم روش کروم را توضیح دهیم، زیرا مرورگر پیش‌فرض در اکثر دستگاه‌های اندرویدی است. برای حذف داده‌ها از گوگل کروم برای انجام این کار کافی است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

گوگل کروم را باز کنید و سپس به Menu بروید.

به Settings بروید و در بخش Advanced، گزینه  Privacy Settings را انتخاب کنید. اکنون می‌توانید گزینه Clear Browsing Data را مشاهده کنید.

سپس Clear Browsing Data را انتخاب کنید. هنگامی که وارد شدید، محدوده زمانی را روی All Time تنظیم کنید و سپس تمام کادرها را علامت بزنید و Clear Data را انتخاب کنید.

 

3- آنتی‌ویروس خود را غیرفعال کنید

 

برنامه/نرم‌افزار آنتی‌ویروس یکی از رایج‌ترین دلایل خطای SSL است. متاسفانه این مشکل تنها یک راه‌حل دارد و آن هم موقتی است. راه‌حل این است که آنتی‌ویروس خود را غیرفعال کنید و سپس سعی کنید به وب‌سایت خود دسترسی پیدا کنید. بااین‌حال، توجه داشته باشید که غیرفعال کردن آنتی‌ویروس هرگز بهترین روش نیست، زیرا شما را در برابر تهدیدات خارجی آسیب‌پذیر می‌کند. پس از بازدید از وب‌سایت، می‌توانید یک‌بار دیگر آنتی‌ویروس خود را فعال کنید.

 

4- اتصال اینترنت خود را بررسی نمایید

 

اتصال ناامن وای‌فای می‌تواند دلیلی برای ایجاد خطای اتصال SSL در گوشی اندروید باشد. اگر قبلاً تاریخچه مرورگر را پاک کرده‌اید و زمان و تاریخ را تغییر داده‌اید، می‌توانید سعی کنید دستگاه خود را از اتصال WiFi عمومی جدا کرده و به اینترنت تلفن یا وای‌فای خصوصی وصل شوید. سپس می‌توانید بررسی کنید که آیا خطا برطرف شده است یا خیر.

 

5- مرورگر خود را به‌روز کنید

 

باز هم این یک راه‌حل ساده است که به‌راحتی قابل‌چشم‌پوشی است، اما ممکن است همان راه‌حلی باشد که به دنبال آن هستید. سعی کنید برنامه/مرورگر خود را به‌روزرسانی کرده و سپس وب‌سایتی را که برای شما مشکل ایجاد می‌کند، به‌روز کنید.

 

6- وب‌سایت در Incognito/Private باز کنید

 

اگر با استفاده از راه‌حل‌های قبلی همچنان خطای اتصال SSL را در دستگاه اندروید خود مشاهده می‌کنید، بهتر است این روش را امتحان کنید. اگرچه این یک راه‌حل موقتی است، باید وب‌سایت را در پنجره Incognito/Private مرورگر خود باز کنید.

 

7- گوشی اندروید خود را به تنظیمات کارخانه ریست کنید

 

اگر همچنان پیام ارور SSl را مشاهده می‌کنید، تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که دستگاه خود را ریست کنید.

اگر گوشی اندروید خود را به تنظیمات کارخانه ریست کنید، تمام اطلاعات ذخیره شده در گوشی حذف می‌شود. توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید این مرحله را امتحان کنید، باید مطمئن شوید که از داده‌های گوشی خود نسخه پشتیبان تهیه کرده‌اید، زیرا پس از ریست کردن گوشی تلفن خود نمی‌توانید اطلاعات را بازیابی کنید و داده‌ها حذف می‌شوند.

  • برای ریست کردن گوشی اندروید خود مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
  • به بخش Settings دستگاه اندروید بروید.
  • گزینه‌های System > Reset را به ترتیب انتخاب کنید.
  • اکنون در بخش Reset گزینه Factory Data Reset را انتخاب کنید.
  • اگر از شما خواسته شد پین را وارد کنید، می‌توانید روی تأیید ضربه بزنید یا آن را وارد کنید. اکنون، دستگاه اندرویدی شما هیچ برنامه یا داده‌ای نخواهد داشت و مانند زمانی است که آن را خریداری کرده‌اید.

 

جمع‌بندی

 

اگرچه خطای اتصال SSL در اندروید مشکل بزرگی نیست، اما رفع آن مهم است. به این دلیل که وقتی با پیام خطای «Your connection is not private» مواجه می‌شوید، ممکن است گیج شوید. همچنین این خطا در جدیدترین نسخه‌های اندروید و دستگاه‌های جدید بیشتر دیده می‌شود. درحالی‌که دلایل مختلفی برای ایجاد خطاهای اتصال SSL وجود دارد، روش‌های مختلفی نیز برای رفع این خطاها وجود دارد.

در این مقاله ما شما را با 7 روش کاربردی رفع خطای اتصال SSL در اندروید آشنا کردیم. با استفاده از این روش‌ها شما به‌راحتی می‌توانید این ارور را برطرف کنید. اگر با راه‌حل‌های دیگر خطای اتصال SSL آشنایی دارید می‌توانید از طریق کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

 

سؤالات متداول

 

1- چگونه SSL را در اندروید خود فعال کنیم؟

  •         برنامه Settings گوشی خود را باز کنید.
  •         به بخش Security Advanced بروید و گزینه Encryption & credentials را انتخاب کنید.
  •         روی Install a Certificate ضربه بزنید و گزینه Wi-Fi certificate را انتخاب کنید.
  •         در بالای سمت راست، Menu را انتخاب کنید.
  •         روی جایی که گواهی را ذخیره کرده‌اید ضربه بزنید.
  •         روی file ضربه بزنید. در صورت نیاز پسورد key store را وارد کنید.
  •         یک نام برای گواهی وارد کنید.
  •         روی OK ضربه بزنید.

2- چه چیزی باعث خطای SSL در اندروید می‌شود؟

یک خطای گواهی SSL زمانی رخ می‌دهد که مرورگر نتواند گواهی‌های SSL را که توسط سرور برگردانده شده است، تأیید کند. هنگامی که این خطا رخ می‌دهد، مرورگر وب‌سایت را مسدود می‌کند و به کاربر هشدار می‌دهد که نمی‌توان به وب‌سایت اعتماد کرد. این هشدارها بر اعتماد کاربر به وب‌سایت شما تأثیر منفی خواهد گذاشت.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید